facebook

Олена Зеленська стала на захист російської мови в Україні

Олена Зеленська стала на захист російської мови в Україні


Перша леді України Олена Зеленська стала на захист української мови в Україні. Вона наголосила, що російськомовним захисникам України ніхто не повинен диктувати, якою мовою висловлювати свою любов до батьківщини. Про це повідомляє Дніпровська Панорама, посилаючись на інтерв’ю Зеленській журналістам WELT.

За словами Зеленської, повномасштабна війна зробила російську мову менш популярною в Україні всупереч цинічним заявам Кремля про “захист російськомовного населення”.
Водночас чоловіки та жінки, які завжди розмовляли та продовжують розмовляти російською, борються за Україну на передовій. І ніхто не має права диктувати їм, якою мовою висловлювати свою любов до батьківщини, – пояснила перша леді.

Також Зеленська вважає повною нісенітницею заяви про те, що російськомовні українці винні у нападі на Україну. За словами першої леді, це як вважати жертву ґвалтівника винної у насильстві через міні-спідницю.
Я вважаю, що коли злочинець хоче напасти, йому, зрештою, все одно, якою мовою говорить жертва. Це доводить, зокрема, приклад поганого поводження з Маріуполем. Це схоже на невдале твердження, що зґвалтування відбувається через міні-спідницю. Моторошна спроба виправдання – зґвалтування відбуваються через ґвалтівників, – зазначила Зеленська.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Олена Зеленська стала на захист російської мови в Україні