facebook

В СБУ розкрили, на кого РФ робила ставку, плануючи вторгнення в Україну

В СБУ розкрили, на кого РФ робила ставку, плануючи вторгнення в Україну

Речник СБУ зазначилив, що у російської агентури була під рукою ціла низка осіб, з яких вони хотіли зробити «місцеву владу» на окупованих територіях.

Служба безпеки України розкрила, що російська ФСБ планувала створювати в Україні маріонеткові окупаційні адміністрації на чолі з колишніми функціонерами Партії регіонів і їхньою агентурою, яка залишилася в Україні. Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко в інтерв’ю «Главкому».

За словами Дехтяренка, «у ФСБ були під рукою кілька людей, з яких вони хотіли створити «місцеву владу» на окупованих територіях. Уже з середини лютого ці люди виїхали до прикордонних областей РФ і Білорусії, а частина перебувала у тимчасово окупованому Криму».

«Вони дуже хотіли повернутися до влади, спираючись на підтримку російських військ», – сказав спікер СБУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він уточнив, що йдеться про колишніх функціонерів Партії регіонів, які давно втекли з України, і про політиків ОПЗЖ.

Спікер назвав колишнього міністра оборони Лебедєва, ексглаву СБУ Якименка, ексміністра МВС Захарченка, ексзаступника секретаря РНБО Сівковича, колишнього главу адміністрації президента Клюєва.

«Ці люди мали доступ до найтаємнішої інформації, і досі вони можуть підтримувати контакти зі своїми колишніми підлеглими, які тим чи іншим чином впливають на ухвалення певних рішень», – наголосив Дехтяренко.

За його даними, Сівкович і Клюєв створили у Москві так званий «політичний офіс», що працює під контролем ФСБ. «Вони мають широке коло контактів в українському політикумі, і вони дають ФСБ рекомендації, кого з громадян України можна завербувати й використовувати в окупаційних структурах», — додав він.

Як приклад Дехтяренко назвав справу брата екснардепа Олега Царьова, якого СБУ затримала у Дніпрі. Росіяни обіцяли йому посаду «губернатора Дніпропетровської області», якщо він допоможе окупантам захопити регіон.

За словами речника СБУ, Служба продовжує «вести» багато контактів росіян, але про це стає відомо лише після того, як їх оперативне відпрацювання завершується і розголос визнається таким, що не суперечить інтересам безпеки України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В СБУ розкрили, на кого РФ робила ставку, плануючи вторгнення в Україну