facebook

ЯК ПОДОЛАТИ ТРИВОЖНІСТЬ. СУПРУН РОЗПОВІЛА ДИВО-РЕЦЕПТ

Якщо почуття тривоги триває півроку – ідіть до лікаря.

Фізичні вправи найефективніше допомагають боротися з тривожністю. У цьому переконана виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Обирайте будь-яку активність, яка вам до душі, наприклад, біг чи велопрогулянки, та зробіть її регулярною частиною вашого життя. Ось інструкція, як займатися спортом, якщо ви дуже багато працюєте і вам здається, що на регулярні тренування не вистачає часу”, – написала Супрун у Facebook.

За її словами, відчувати тривогу час від часу – це нормально.

“Часто це захисна реакція організму на небезпечні ситуації та порушення зони комфорту. В певних випадках незначна тривожність може бути корисною. Наприклад, це відчуття може сприяти тому, що ви більш відповідально поставитесь до важливого завдання. Проте через постійне відчуття тривожності підвищується рівень гормону стресу кортизолу та артеріальний тиск, що з часом може збільшити ризики появи хвороб серця, розвитку інсульту та хвороб нирок. Крім цього, погіршується і ваша якість життя. Тому дуже важливо вміти протистояти цьому стану та навчитися його контролювати”, – розповіла в.о. глави МОЗ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кофеїн і деякі лікарські засоби можуть викликати тривожність.

“Вивчайте техніки глибокого дихання, медитації та поліпшення усвідомленості, а також практики, які дозволяють знизити тонус м’язів і посилити відчуття спокою”, – порадила Супрун.

За її рекомендаціями, варто лягати спати і прокидатися в однаковий час, а також уникати переїдання, вживання кави та алкоголю перед сном. А якщо почуття тривоги триває більше півроку, Супрун радить іти до лікаря.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЯК ПОДОЛАТИ ТРИВОЖНІСТЬ. СУПРУН РОЗПОВІЛА ДИВО-РЕЦЕПТ