facebook

В Україні школи зможуть самостійно обирати форму навчання: які вимоги

В Україні школи зможуть самостійно обирати форму навчання: які вимоги

З початком навчального року заклади освіти в Україні зможуть самостійно обирати форму навчання. Залежно від безпекової ситуації у кожному населеному пункті, цей процес може відбуватися очно, дистанційно або з використанням змішаної форми навчання.

Про це йдеться у рекомендаціях Міністерства освіти і науки закладам освіти. Наголошується, що при визначенні структури та тривалості навчання школи мають дотримуватися часу, передбаченого освітньою програмою та відповідного обсягу навчального навантаження.

У разі обрання очної форми навчання, на заняттях має бути присутня така кількість учнів, яку вміщатиме споруда, що може бути використана для укриття учасників освітнього процесу в разі оголошення повітряної тривоги. Якщо потужності захисних споруд є недостатніми, то навчання варто організувати, розподіливши навчальний процес за годинами чи змінами упродовж дня, тижня, місяця або семестру.

На території ведення бойових дій і на тимчасово окупованих територіях освітній процес має бути запроваджений у дистанційному режимі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Освітній процес за змішаною формою поєднуватиме очний і дистанційний режими, що підходить, наприклад, для занять різної спрямованості: практичні та лабораторні заняття можуть проводитися в очному режимі, лекційні – дистанційно.

Для учнів початкової школи бажаною є очна форма занять, оскільки для них важливе живе спілкування.

У МОН уточнили, что впродовж навчального року, залежно від безпекової ситуації, форма навчання може змінюватися.

Навчальний рік у школах традиційно розпочнеться у День знань 1 вересня та триватиме до 30 червня 2023 року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні школи зможуть самостійно обирати форму навчання: які вимоги