facebook

Правда і міфи про повноцінне харчування дітей після року

Харчування дітей у перші 1000 днів має ключове значення для їхнього здоров’я, та організація їх правильного харчування дуже важлива. Щоб допомогти батькам у цій нелегкій справі, ми зібрали найпоширеніші гіпотези про харчування дітей після року, щоб розібратися, де у них правда, а де міф.

Гіпотеза
Темпи росту дитини після року знижуються.

Міф

На 2-му та 3-му році життя малюка темпи росту не знижуються, і малюки в цей час особливо чутливі до наслідків неправильного харчування.¹˒²

Гіпотеза
Педіатри рекомендують грудне вигодовування виключно для дітей до року, тому використовувати грудне молоко чи дитячу молочну суміш у раціоні дітей після 12 місяців не рекомендується.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міф

Дітям раннього віку ще важко засвоювати корисні речовини з дорослої їжі, і грудне вигодовування рекомендується продовжувати до 2-х років,¹˒² а при змішаному вигодовуванні варто подбати про дитячу суміш у прикормі.

Гіпотеза
Доросла їжа краще відповідає віковим особливостям дітей після року, аніж дитячі суміші.

Міф

Щотижневе меню дітей після року має бути різноманітним.²˒³ При цьому молоко та молочні продукти не можуть служити заміною грудного молока чи дитячої суміші.¹˒⁴˒⁵ Для дієти дітей раннього віку підійдуть безпечні та оптимально адаптовані під їхні потреби продукти дитячого харчування.

Гіпотеза
Діти п’ють молочні суміші з пляшечки, тобто вони не зможуть повноцінно підготуватися до дитячого садка, де необхідно вміти самостійно користуватися чашками та ложками.

Міф

У ранньому віці дітям потрібно не менше 5-ти прийомів їжі на день.² Дитяча суміш оптимально підійде малюку в якості додаткового прийому їжі, і пити її він вже може з чашки, опановуючи навички, необхідні для дитячого садка.

Правда

Низька кислотність шлункового соку та підвищена проникність стінок кишечнику у дітей раннього віку дає можливість нерозщепленим білкам іноді потрапляти у кров, викликаючи алергічну чи імунну реакцію.⁶ Тому подовжувати зміцнювати імунітет дітей після року дуже важливо. Гарним помічником у цьому стануть дитячі суміші з пребіотиками-олігосахаридами, які стимулюють розвиток імунної системи; стимулюють ріст корисної мікрофлори та підвищують здатність організму засвоювати кальцій, залізо та вітамін D, життєво важливі для дітей раннього віку.⁷˒⁸˒⁹

Нервова система дітей після року також продовжує активно розвиватися. Ранній вік – час для диференціації кори мозку,⁷ та щоб сприяти нормальному розумовому розвитку, малюку підійдуть суміші з поліненасиченими жирними кислотами, що стимулюють розвиток нервової системи та мозку, підвищуючи IQ, покращують швидкість обробки інформації¹⁰˒¹¹˒¹² та сприяють розвитку сітківки ока.¹¹˒¹³

Гіпотеза
Всього два прийоми дитячої суміші на день допомагає отримати до 70% денної норми вітамінів та мінералів дітям після року.

Правда

Часто у дітей після року через високі темпи росту може розвиватися дефіцит корисних речовин. За результатами досліджень, діти після року, що їли дорослу їжу, часто недоотримували вітаміни та мінерали для росту, зокрема, залізо, кальцій, цинк, йод, вітаміни А, D, Е та С, вітаміни групи В,¹ а діти після року, що їли продукти дитячого харчування та молочні суміші, отримували більше вітамінів та мінералів, зокрема вітамінів А, С, D, вітамінів групи В, магнію та заліза, аніж діти, що їли їжу з дорослого столу.¹⁷

Даючи своєму малюку дитячі суміші всього двічі на день, ти допоможеш йому отримати до 70% денної норми поживних речовин¹⁴ для прогресу у ранньому віці.

Безумовна перевага належить грудному вигодовуванню

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Правда і міфи про повноцінне харчування дітей після року