facebook

Хоче використати звіт МАГАТЕ: в ISW викрили підступний план Путіна щодо ЗАЕС

Звіт МАГАТЕ про нинішню ситуацію на Запорізькій АЕС, яку захопили російські окупанти і загрожують своїми злочинними діями всьому світу, може спробувати використати диктатор РФ Володимир Путін. Лідер країни-терористки може створити процес, аналогічний Мінським угодам, щодо ЗАЕС.

Володимир Путін може спробувати змусити МАГАТЕ та міжнародне співтовариство визнати де-факто право Росії брати участь в експлуатації ЗАЕС.

Таке припущення висловили експерти американського Інституту дослідження війни (ISW).

Аналітики ISW зазначили, що дещо зашифрована мова звіту МАГАТЕ свідчить, що Україна була і є оператором Запорізької АЕС та стороною, відповідальною за її безпечну експлуатацію та дотримання норм міжнародного права МАГАТЕ.

МАГАТЕ не може напряму залучати Росію щодо роботи АЕС, хоча б мовчазно не визнавши, що Росія має певне право на консультації, додають в ІSW. Тож Путін може спробувати скористатися цією ситуацією, щоб спробувати створити процес, аналогічний Мінським угодам, які встановили “припинення вогню” в Україні після нападу Росії ще у 2014 році.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Путін може спробувати використати умови, які він створив на ЗАЕС, щоб створити паралельну міжнародну структуру, що підриває суверенні права України на значно більшу територію України, яку зараз окупують російські війська”, — йдеться у звіті американських дослідників.

Зазначимо, що російські війська захопили Енергодар Запорізької області, місто, в якому розташована АЕС, 4 березня. Саму окупанти станцію обстріляли.

21 липня стало відомо, що російські окупанти розмістили військову техніку, вибухівку та зброю вже в машинній залі енергоблока АЕС.

Військові РФ саном на 7 вересня все ще залишаються на ЗАЕС зі зброєю та боєприпасами, а також ведуть обстріли і влаштовують різні провокації, наражаючи людство на ядерну катастрофу.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хоче використати звіт МАГАТЕ: в ISW викрили підступний план Путіна щодо ЗАЕС