facebook

“Сюрпризи від Угорщини”: експерт розповів, коли Україна може вступити до НАТО та хто може стати на заваді

Головне завдання України – аби саме в Берліні та в Парижі був досягнутий консенсус щодо членства в Альянсі.

Якщо Україну запросять до членства в НАТО на наступному чи через один саміт Альянсу, то після цього держава протягом року може остаточно вступити до Організації.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів незалежний експерт з регіональної безпеки та питань євроатлантичної інтеграції України, юрист Олександр Калініченко.

“В ідеальному форматі, якщо нас запросять наступного або через один саміт НАТО до членства, то до року можемо очікувати певних ратифікаційних дій”, – прогнозує експерт.

“На цей період нам і знадобляться ті самі гарантії безпекові тимчасові, які проговорюють наразі наші керівники з країнами – майбутніми гарантами. Ми бачимо, що в цьому році подібні гарантії Швеції і Фінляндії надавала письмово Велика Британія, і неписьмові гарантії проговорювались зі скандинавськими країнами НАТО”, – зазначив Калініченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголосив, що Україна обов’язково потребуватиме таких безпекових гарантій, поки не стане повноправним членом Альянсу.

За словами юриста, проти вступу держави до НАТО можуть виступити Угорщина та деякі балканські країни.

“Проте головне наше завдання – це знаходження консенсусу в Берліні, в Парижі щодо того, що наше членство насправді буде більш дешевим для Європи, для північноамериканських держав, ніж гарантування нам постачання всього того озброєння та економічні санкції, які передбачені у проєкті Київського безпекового договору”, – наголосив Калініченко.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Сюрпризи від Угорщини”: експерт розповів, коли Україна може вступити до НАТО та хто може стати на заваді