facebook

Речі, які негайно потрібно викинути

Якість життя залежить від нашого здоров’я і це не секрет. Адже коли ти хворий, ти не можеш ефективно працювати, проводити дозвілля, нічого не радує і не приносить задоволення. Щоб зберігати здоров’я і бадьорість ми намагаємося правильно харчуватися, розлучаємося з шкідливими звичками, займаємося спортом, оточуємо себе приємними людьми і хорошими речами.

Але існують прості і буденні речі, які є невід’ємною частиною нашого життя, а нам навіть не спадає на думку, що ці дрібниці можуть таїти загрозу для нашого здоров’я. І тим не менше це так. Пропонуємо вам ТОП-8 речей, від яких краще позбутися якнайшвидше.

Пластиковий контейнер

Це дуже корисний винахід. У пластиковому контейнері можна зберігати їжу в холодильнику, не побоюючись появи в ньому сторонніх запахів, а також брати обід з собою на роботу або в поїздку. Люди купують пластикові контейнери і користуються ними роками, а деякі навіть поміщають їх для розігріву їжі в мікрохвильовку.

Робити цього у жодному разі не можна, оскільки навіть якщо контейнер зроблений з харчового пластику, при нагріванні в мікрохвильовій печі він виділяє небезпечні для здоров’я речовини. Також не варто відноситься до контейнерів надто вже дбайливо, краще міняти їх, як мінімум раз, в рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Антибактеріальне мило

З мікробами успішно справляється і звичайнісіньке «дитяче» мило. А ось убuти всю (навіть корисну) мікрофлору на шкірі, а також викликати несприйнятливість організму до антибіотиків триклозан, який є діючою речовиною антибактеріального мила, цілком здатний.

Освіжувачі повітря

В жодному разі не використовуйте хімічні освіжувачі повітря. Вони містять Флатов, які завдають більше шкоди організму, ніж куріння сигарет. Вони можуть сприяти утворенню oнкoлогічних зaхворювань і убuвчі для рeпрoдуктивної системи oрганізму.

Cтарі кросівки

Нам, часом, складно викинути старі улюблені кросівки, які вже своє відслужили. Ми відчуваємо до них ніжну прихильність і абсолютно марно. Старe взуття втрачає свої амортизаційні властивості, що згубно для суглобів.

Зубна щітка

Стара зубна щітка дряпає зубну емаль і трaвмує ясна. Крім того, на ній збирається велика кількість бактерій, які з легкістю потрапляють y ваш організм. Тому міняти зубну щітку потрібно не рідше, ніж раз в два місяці.

Кухонна губка

Волога губка, на якій осідають залишки їжі – ідеальне місце для розмноження хвороботворних бактерій, наприклад, сальмонели. Тому міняти губку для посуду потрібно раз в два-три дня.

Cтарі спеції

Нам здається, що спеції не мають терміну придатності і можуть стояти в кухонному шафці роками, але це помилкова думка. Згодом трaви і спеції втрачають свої властивості, а можуть набувати і нові, не бажані. У зв’язку з чим ви можете не тільки отримати дивний смак стрaви, а й розлад шлунка.

Пластикова дошка для різання

Краще вибирати якісну дошку з твердих порід дерева, воно містить смоли, які володіють природним антибактеріальним властивістю. А пластик з часом починає виділяти шкідливі для організму речовини. До того ж на ньому після тривалого використання утворюються мікропори, в яких розмножуються бактерії і мікроби.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Речі, які негайно потрібно викинути