facebook

У Міністерстві аграрної політики розповіли, коли здешевшають яйця

Ціна на яйця в Україні від літа росте дуже стрімко, вартість десятка яєць доходить до 65 грн. Чи буде надалі зростати вартість яєць, чи ні, читайте в матеріалі ТСН.ua

На початку повномасштабного вторгнення Росії вартість яєць в Україні становила близько 33 – 35 грн. Літом ціна на яйця значно знизилась, у серпні почала зростати – середня ціна на яйця становила 26 -28 грн за десяток, у вересні вже – 40 грн.

На вартість яєць впливають такі фактори:

 

Насамперед сезонні, влітку кури несуться краще і, зазвичай кількість продукції збільшується, восени та взимку — навпаки.
Через війну в Україні та бойові дії, тимчасову окупацію деяких територій припинили свою діяльність або скоротили виробництво багато підприємств. За підрахунками науковців Інституту аграрної економіки це скорочення сягає 30%. Крім того, в умовах війни зростає собівартість продукту — здорожчали такі складові виробництва яєць, як корми, електрика, паливно-мастильні матеріали тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Міністерстві аграрної політики спрогнозували, коли яйця подешевшають.

Коли впадуть ціни на яйця
За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького вже наприкінці жовтня – на початку листопада ціна на яйця почне зменшуватися, а наприкінці жовтня вартість яєць вийде на довоєнний рівень.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Міністерстві аграрної політики розповіли, коли здешевшають яйця