facebook

Майже 5 тисяч гривень: названо категорію пенсіонерів, яким підняли виплати

Українська влада намагається максимально допомогти пенсіонерам, підвищуючи їм пенсії. А в умовах війни підняти виплати в рази складніше

Українська влада запланувала у грудні підвищити прожитковий мінімум, а це означає, що мінімальні та максимальні пенсії теж будуть перераховані. А ще на певну категорію українців чекає підвищення пенсій.

Повідомляється, що учасникам бойових дій також планують підвищити виплати. У ПФУ пояснили, що розмір пенсії учасників бойових дій залежить від набутого особою страхового стажу та отриманого заробітку, з якого сплачувались страхові внески до фонду пенсійного страхування.

Встановлено, що розмір мінімальної пенсії для учасників бойових дій становить 210% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Цей показник збільшується щороку, відповідно до чого збільшується і мінімальна пенсія.

Що ж до 2022 року, то з 1 січня пенсія учасників бойових дій становила 4 061 гривень, з 1 липня — 4 256 гривень, а з 1 грудня — 4 395 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Влада розробила систему додаткових виплат для тих, хто отримав нагороди за участь у війні з Росією. Вже з 1 січня 2023 року українські військові, які отримали звання Герой України або нагороджені орденами, можуть розраховувати на щомісячну допомогу:

особи, які отримали звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», отримуватимуть виплату у розмірі 3 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року;
лицарі ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі) отримуватимуть виплату у розмірі 2 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року;

кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні 2 кавалери) зможуть отримати виплати у розмірі 1 мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Майже 5 тисяч гривень: названо категорію пенсіонерів, яким підняли виплати