facebook

“Звістка про страшну трагедію сколихнула Україну”: тато приїхав із фронту і загинув вдома, рятуючи доньку з пожежі

Намагаючись врятувати доньку із пожежі, загинув керівник медбригади Сергій “Маестро” Грабарчук. Страшна трагедія сталася на Житомирщині.

Як інформує “ВВС”, перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова, де чоловік керував Житомирським загоном, підтвердив смерть свого побратима в результаті нещасного випадку в селі Озадівка Бердичівського району.

“Один з тих, хто створював ПДМШ вісім років тому. Він от-от мав повернутись до нас на фронт, але доля вирішила по-іншому”, – йдеться у повідомленні шпиталю.

Сергій ненадовго приїхав додому, як в ніч на неділю у двоповерховому приватному будинку, де жила сім’я, спалахнула пожежа.

“До трагедії призвела злощасна буржуйка”, – кажуть у ДСНС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Напередодні Сергій поставив у кімнаті додаткову буржуйку та вивів її в камін, пише місцеве видання “РІО Бердичів”.

Видно, що через пожежу від великого двоповерхового будинку залишилися тільки стіни

“Жінка з сином встигла залишити задимлену оселю, стрибнувши з балкона на автівку. Чоловік же кинувся шукати доньку, яку серед диму не могли одразу знайти”, – розповідають рятувальники.

Вони знайшли їх у різних місцях будинку – обоє, батько і донька, загинули.

“Звістка про страшну трагедію сколихнула вчора все село”, – пише видання.

Місцеві журналісти розповідають, що сім’я Грабарчуків жила в Озадівці останні кілька років. Жили на дідовому обійсті у новому будинку. “Тут діти ходили в школу, їх знали і любили всі односельці”.

До 2014 року Сергій Грабарчук був підприємцем, пілотував невеликі літаки.

Шпиталь опублікував останнє інтерв’ю чоловіка, яке в нього взяла режисерка і документалістка Лариса Артюгіна.

“Я літаю, я приватний пілот, і так уже сталося, що це асоціюється у нас із фільмом “У бій ідуть одні старики”, – розповідав чоловік, як отримав у 2014 році позивний “Маестро”, такий, як і в персонажа з відомого радянського кіно.

У інтерв’ю Сергій каже, що пройшов бойове хрещення у Дебальцевому, а останнім часом працював у недавно звільненому Лимані на Донеччині.

“Ти так любив небо… Лети, лети високо, вільний пташе! І до зустрічі на небесах!” – пишуть у шпиталі, повідомляючи про загибель свого побратима.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Звістка про страшну трагедію сколихнула Україну”: тато приїхав із фронту і загинув вдома, рятуючи доньку з пожежі