facebook

Вчать вбивати українців з дитинства: у Росії школярів навчатимуть стрільби з автомата та кидання гранат

російське Міністерство освіти затвердило шкільну програму з курсом про війну в Україні, а також навчання стрільби з автомата Калашнікова та кидання гранати.

Всі ми знаємо, кожній людині саме школа дає опору, дарує тепло та радість. Крім того, вчителі розповідають дітям про правильні взаємини в сім’ї та відповідальність перед суспільством. А ось у росії, схоже, пріоритети освіти тепер круто відрізняються від усього світу.

 

Так, у росії затвердили нову шкільну програму, яка стане обов’язковою для державних та приватних шкіл з наступного навчального року.

Її особливістю, як стверджують журналісти видання “Медіазону”, є наявність курсу про війну в Україні, а також практичне навчання стрільби з автомата Калашнікова та кидання гранати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, з 2023 року вчителі історії для старшокласників викладатимуть такі теми, як “державний переворот 2014 року” в Україні, “возз’єднання Криму та Севастополя з росією”, “гуманітарну підтримку днр і лнр”, а також “спеціальну військову операцію” та “санкції США та їх союзників”.

Крім того, учням розкажуть про “деструктивні молодіжні субкультури та екстремістські об’єднання”, “праворадикальні угруповання нацистської спрямованості” та “ліворадикальні спільноти”. Більше того, учні повинні “на зубок” вивчити передбачене в КК покарання за екстремізм та тероризм.

А ось на уроках ОБЖ (Основи безпеки життєдіяльності) російських школярів тепер готуватимуть до ведення бою: учнів 10-11 класів навчать стріляти з автомата Калашнікова, поводитися з гранатами Ф-1 та РГД-5 у рамках елемента початкової військової підготовки.

Уточнюється, що курс містить вивчення дій у сучасному загальновійськовому бою, склад і озброєння мотострілецького відділення на БМП, способи пересування в бою при діях в пішому порядку.

“Зброя піхотинця та правила поводження з нею. Автомат Калашнікова (АК-74). Основи та правила стрільби. Пристрій та принцип дії ручних гранат. Ручна осколкова граната Ф-1 (оборонна). Ручна осколкова граната РГД-5”, – сказано в документ.

 

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчать вбивати українців з дитинства: у Росії школярів навчатимуть стрільби з автомата та кидання гранат