facebook

Батько, який роками ґвалтував доньку, є священником: адвокат розповів деталі справи

Батько, який роками ґвалтував доньку, є священником: адвокат розповів деталі справи

У Львові правоохоронці взяли під варту зловмисника, який роками вчиняв сексуальне насильство щодо своєї малолітньої доньки
Захисником потерпілої у цій справі є адвокат “ЮрФем: підтримки” Олег Іванов, передає “Еспресо.Захід”.

Він розповів, що батько знущався з постраждалої, ґвалтував її впродовж кількох років, знімав це на відео та фото, розбещував її.

“Це дуже добре, що ми його викрили, бо він постійно мав доступ до дітей. По сьогоднішній день. Весь той час, все розслідування, відколи вона була малолітньою. Він же мав доступ до інших дітей. Це є дуже важливо,” – зазначає адвокат.

Спочатку дівчина, досягнувши повноліття, звернулась по допомогу до психологині, яка й переконала її, що не варто замовчувати ці факти. Тоді – влітку 2021 року – постраждала звернулась до Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем” (фахівчині якої залучили до участі у цій справі адвоката Олега Іванова) і повідомила правоохоронців.

“Півтора року тупцювались ми на місці. Проблема була в тому, що ніхто їй не вірив. І поліграф був навіть не найбільш втішним, таким розпливчастим. Ніхто не міг повірити, що дійсно вона говорить правду, тому що її батько є священнослужителем. Ми проводили розслідування, допитували її, проводили поліграф. І на тому все “заглохло”,” – каже Олег Іванов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тоді йому вдалось переконати прокурора, аби останній взяв ухвалу на обшук помешкання. Спочатку обшук видався безрезультатним, але під час нього виявили багато жорстких дисків з тисячами файлів.

“Я поступово опрацьовував ці файли, дуже важко щось шукати в такому масиві: багато часу на це йде. І ось через якийсь час знайшли фотографії, відео, і тоді закрутилось нормально розслідування. Ще раз допитали постраждалу вже по тих епізодах, які знайшли. Вона впізнала себе, батька, ті епізоди, коли вони відбувались і що саме було. І ці електронні докази збігаються з її показаннями. І йому інкримінували”.

Зловмисника затримали та обрали йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Адвокат Олег Іванов прогнозує, що найближчим часом захисник підозрюваного ймовірно подасть апеляційну скаргу на ухвалу про обрання запобіжного заходу.

“Відповідно я піду в апеляцію відстоювати рішення, щоб його лишили далі під вартою. (…) Зараз буде ще проведений ряд додаткових експертиз, додаткових слідчих дій. Окрім того, ще є дуже великий масив неопрацьованої електронної інформації. Ведеться розслідування. Дивляться ще, чи можливо є інші потерпілі особи від цього кривдника. І конкретно по нашій потерпілій теж опрацьовується, чи є ще якісь епізоди, які можна буде інкримінувати. Після того, коли це завершиться, справа передається до суду. І почнеться судовий розгляд: заслуховуємо кривдника, якщо він захоче говорити, досліджуємо усі слідчі дії. На жаль, аудіо, відео, фото також змушені будемо досліджувати в судовому процесі. Ясно, що судовий процес буде закритий,” – каже Олег Іванов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батько, який роками ґвалтував доньку, є священником: адвокат розповів деталі справи