facebook

“Мобілізація в Україні”: названо ще одну категорію українців, яких не забиратимуть в армію

В Україні продовжується загальна мобілізація. Стало відомо, з якими захворюваннями нервової системи військовозобов’язаних не призивають до ЗСУ.

Як інформує “biz.today.ua”, чоловікам віком 18-60 років масово роздають повістки у військкомати: на вулицях, у транспорті, у торгових центрах та у розважальних закладах. Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки навіть здійснюють поквартирні обходи та вручають повістки українцям прямо в них вдома.

Є багато захворювань, які є перешкодами для служби у ЗСУ. Названо хвороби нервової системи, з якими не мобілізують у період повномасштабної війни:

швидко прогресуючі хвороби периферичної нервової системи;

швидко прогресуючі запальні захворювання ЦНС: мієліт, менінгіт, енцефаліт, внутрішньохребетний абсцес та енцефаломієліт;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

хвороби, що провокують параліч та порушення координації рухів: хвороба Паркінсона, розсіяний склероз, системні атрофії, церебральний параліч, усі види дистонії, крім вегетосудинної;

епілепсія та всі види психічних розладів.

Наявність хвороб та непридатність до військової служби має підтвердити військово-лікарська комісія.

Представники військкоматів та органів влади регулярно повідомляють про те, що повістки не завжди є “квитками на фронт”. На першому етапі здійснюється актуалізація даних про чоловіків, і вони після відвідування військовокоматів можуть одразу повернутися додому.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мобілізація в Україні”: названо ще одну категорію українців, яких не забиратимуть в армію