facebook

Потужні магнітні бурі у травні: названо найнебезпечніші дати. Як до них підготуватися

В останній місяць весни переважна більшість людей відчує на собі вплив магнітних бур. Особливо звертати увагу на своє самопочуття потрібно метеозалежним.


Більшість українців знає, що якщо раптово починає боліти голова, піднімається тиск, змінюється настрій, важче даються фізичні навантаження, то причину потрібно найчастіше шукати на Сонці. Ще б пак, на всі живі організми на Землі сильний вплив надають магнітні бурі або, як ще їх називають, спалахи на Сонці. У травні 2023 року очікуються три сплески сильних магнітних бур, тому потрібно підготуватися до них заздалегідь.

Так, в останній місяць весни фахівці прогнозують сильну магнітну бурю, яка триватиме вісім днів. У цей час люди можуть відчувати головний біль, знижений або підвищений тиск, запаморочення, нудоту, біль у серці та очах, слабкість і безсоння.

1 і 2 травня пройдуть досить сильні магнітні бурі, які можуть виявитися відчутними не тільки для метеочутливих, але і для звичайних людей.
3–11 травня сонячна активність може виявитися в якісь дні сильнішою, а в якісь трохи слабшою, ніж на початку місяця, але все ж таки залишиться досить потужною і навіть небезпечною, особливо для метеозалежних людей.
з 12 по 16 травня очікується зниження сили геомагнітних штормів, тож у ці дні, ймовірно, всім метеочутливим можна буде трохи видихнути.
Але розслаблятися не варто, адже вже 17 та 18 травня (за іншими даними 19 травня ) фахівці чекають на потужний спалах.

З 19 по 27 травня геомагнітна активність має знизитися до нормального стану. Ефект від зниження, ймовірно, відчують лише метеочутливі люди.
28–31 травня магнітні бурі знову наберуть сили та можуть вплинути на здоров’я метеозалежних людей.

Щоб захиститися або хоча б відносно легко перенести період сильних магнітних бур, фахівці рекомендують не перевтомлюватися, висипатися, відмовитися від алкоголю, напоїв, що містять кофеїн, жирної та важкої їжі. Також бажано скоротити фізичні навантаження та більше проводити час на свіжому повітрі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що категорично не можна робити під час магнітних бур:

під час геомагнітних штормів варто уникати роботи з технікою;
небажано сідати за кермо, навіть якщо ви не відносите себе до метеочутливих людей;
по можливості метеопату краще відмовитися від роботи, яка потребує зосередженості та уваги;
не використовуйте телефон або комп’ютер занадто часто;
не займайтеся тяжкою фізичною активністю.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потужні магнітні бурі у травні: названо найнебезпечніші дати. Як до них підготуватися