facebook

Погода в Україні на травень 2023 року змусить людей добре намокнути: “висохнути” вийде не завжди

Квітень наближається до завершення, і на порозі останній місяць весни – травень, який подарує вже стабільно теплу погоду.

Настав час дізнатися, яку погоду варто чекати на українців перед початком літнього сезону. За даними Українського гідрометеорологічного центру, середня температура у травні коливатиметься між +14…+18 градусів, а ось у горах набагато холодніше – між +10…+13 градусів.

Очікувана кількість опадів протягом місяця становитиме 35-72 мм, що також відповідає нормі. У той же час на Закарпатті та Прикарпатті очікується трохи більше опадів – від 132 до 170 мм.

Історичні спостереження свідчать, що середня температура повітря у травні варіюється від +13 до +17 градусів, а горах – від +7 до +12 градусів.

У Києві у першій декаді травня буде збільшення опадів. У цей час дощі йтимуться майже щодня, а температура вночі буде в діапазоні +6…+9 градусів, вдень від +11 до +17 градусів. У середині та наприкінці травня, в українській столиці погода буде переважно сухою, з дощами наприкінці місяця. Температурні показники зростатимуть як уночі, так і вдень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Приблизно із середини травня очікується стабільне потепління повітря до +20 градусів та вище вдень. Ці показники допоможуть українцям налаштуватися на настання літнього сезону та насолоджуватися чарівними травневими днями. Зелені парки, сади у квітах та теплі вечори доповнюватимуть чудову атмосферу в останній весняний місяць.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Погода в Україні на травень 2023 року змусить людей добре намокнути: “висохнути” вийде не завжди