facebook

Який мед найкраще вживати при тій чи іншій хворобі! 12 видів меду

Про корисні властивості меду знають всі, але не всім відомо, який мед краще вживати при тій чи іншій хвоpoбі.

Досвідчені лікарі, які добре знають склад меду і його лікувальні властивості, зазвичай рекомендують його пацієнтам, наприклад літнім людям, а також хвopим і виснаженим людям, які потребують швидкого відновленні сил.

З цією ж метою дуже корисно приймати мед спортсменам, щоб максимально швидко відновлювати витрачену енергію.

За походженням розрізняють падевий, квітковий і змішані види меду.

Падевий мед буває рослинного і тваринного походження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Долина – це солодкувата рідина, що містить цукристі речовини, які виділяються листям і пагонами рослин або ж виробляються залозами деяких комах.

Всі комахи, які виділяють падь, харчуються соками рослин, тому долина, зібрана у різних комах, відрізняється за своїм складом і властивостями.

Падевий мед густий, має колір від світло-бурштинового до темно-бурого (світлий – зібраний з хвойних дерев, темний – з листяних). Його аромат виражений слабо, а смак менш приємний.

Падевий мед не шкідливий, але не володіє цілющими властивостями квіткового меду.

КВІТКОВІ ВИДИ МЕДУ – ЦІЛЮЩІ

Натуральний квітковий мед є продуктом переробки зібраного бджолами квіткового нектару, і тому його лікувальні властивості безпосередньо залежать від тих рослин, з яких він був зібраний.

Акацієвий мед застосовується проти кашлю і як антисептичний засіб. Мед з білої акації в рідкому вигляді майже прозорий, має приємний смак і запах квітів акації.

Мед з буркуну білого розріджує кpoв, посилює кpoвообіг, знімає запалення внутрішніх органів. Має відхаркувальну і заспокійливу дію.

Застосовується при лікуванні стенокардії, гіпертонії, тромбозів коронарних судин, при бронхіті і туберкульозі легенів, ревматизмі, при застарілому кашлі, мігрені і безсонні, а також при клімактеричних симптомах і як стимулятор молока у годyючих матерів.

Буркуновий мед має високі смакові якості і тонкий аромат. Має білий, іноді світло-бурштиновий колір і приємний ніжний смак.

Гречаний мед має своєрідний аромат і специфічний смак, «лоскоче горло». Цей мед темно-жовтого кольору з червонуватим відтінком.

При кристалізації він перетворюється в салоподібну дрібнозернистую або грубозернисту масу. Володіє поживними і лікувальними властивостями. Корисний для зміцнення серцевого м’яза, профілактики та лікування ішемії, стенокардії, при серцевих бoлях.

Каштановий мед з кінського каштана має світлий, а з їстівного – темний колір. Цей мед дуже рідкий, до того ж гірчить і має неприємний присмак.

Володіє вираженими антибактеріальними властивостями, рекомендується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і нирок.

Липовий мед надає заспокійливу дію, лікує кашель, рятує від безсоння. Він рекомендується при грипі, катарі бронхів, запаленні кишечника і сечового міхура.

Липовий мед є одним з кращих сортів меду, він володіє сильним і приємним ароматом, власним специфічним смаком, який легко розпізнається навіть у суміші з іншим медом.

Колір меду білий, іноді абсолютно прозорий, нерідко світло-бурштиновий, рідше жовтуватий або зеленуватий.

М’ятний мед має бoлезаспокійливу, загальнозміцнюючу, антисептичну дію, покращує травлення, приймається також при дискінезіях жовчного міхура і шлунково-кишкового тракту.

Мед з м’яти має запах цієї рослини, колір – від бурштинового до іржаво-червоного.

Конюшиновий мед має сечогінну, відхаркувальну дію, є хорошим засобом проти пpoносу.

Конюшиновий мед збирається бджолами з білої або повзучої конюшини, має в більшості випадків світлий і світло-бурштиновий колір, володіє своєрідним смаком і ароматом.

Мед з різнотрав’я з суріпицею незамінний як загальнозміцнюючий засіб. Він прекрасно регулює роботу кишечника, має благотворний вплив на печінку, є хорошим антисептиком при шкірних захворюваннях.

Мед, зібраний з дерев хвойних порід, чудово допомагає при хворобах дихальних шляхів і сечовивідної системи. Надає антисептичну, протизапальну та заспокійливу дію.

Цей мед відрізняється своєрідним смолистим смаком і ароматом.

Тютюновий мед виробляється в місцях, де культивують тютюн.

Його колір нагадує какао і має специфічний запах і різко виражений присмак тютюну, тому в їжу його не вживають. Зазвичай його використовують лише для ароматизації тютюну, так як він має слабку протuмікробну дію.

Змішаний мед виходить при переробці бджолами нектару, зібраного з різних рослин. Зазвичай такий мед називають за місцем його збору: лісовий, степовий, луговий, гірський.

Луговий мед виходить з нектару лугових квітів: кульбаби, грициків, чебрецю, дикої герані, конюшини.

Буває від світло-жовтого до темно-жовтого кольору, має приємний аромат і солодкий смак.

Має високі поживні та лікувальні властивості, пом’якшувальну, протизапальну і болезаспокійливу дію.

Дуже корисний мед в сотах, оскільки разом з медом в організм надходять містяться у воску вітаміни, до того ж віск благотворно впливає на зуби і ясна.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Який мед найкраще вживати при тій чи іншій хворобі! 12 видів меду