facebook

Яким буде курс валют напередодні свят і чи вдасться цьогоріч традиційно гарно заробити на скачках курсу?

Напередодні свят в Україні різко стрибає курс долара. іноді на цьому можна непогано заробити. Чи вдасться це зробити цього року?

У грудні в Україні не очікується різких змін курсу готівкового долара – як у купівлі, так і в продажу. За прогнозами банківського сектора, вартість американської валюти перебуватиме в межах 37-38 грн, що відповідає поточним показникам. Відповідно, скупити валюту зараз і незабаром її вигідно продати, не вийде.

Про те, якою буде ситуація на валютному ринку України в перший місяць зими OBOZ.UA, розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив: різниця між курсами купівлі та продажу, а також поточні коливання будуть у межах 30-50 коп.

“Ймовірно, у грудні збережуться наявні тенденції, сформовані в листопаді, що виявиться в досить стабільному валютному ринку без надмірних курсових сплесків. Наразі з огляду на всі чинники, ринку не загрожує “курсова кардіограма” швидких та суттєвих змін”, – спрогнозував банкір.

· валютна пропозиція превалюватиме над попитом з поступовим “вирівнюванням” і досягненням балансу;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

· триватиме реалізація гнучкої політики НБУ на міжбанку – “м’яке” втручання через збільшення/зменшення обсягів валютних інтервенцій з можливим розширенням “коридору” поточних коливань;

· зменшення “розривів” між курсами міжбанку, банків та обмінних пунктів;

· готівковий ринок “копіюватиме” тенденції безготівкового.

НБУ помітно підвищив офіційний курс

Водночас Нацбанк виставив на 28 листопада офіційний курс долара на рівні 36,21 грн. Що відчутно вище за поточний – одразу на 17 коп.

При цьому нагадаємо: минулого тижня регулятор опускав офіційну вартість долара до найнижчого показника з часів скасування фіксованого курсу. Так, 24 листопада вона перебувала на рівні 36,01 грн.

Втім, поки регулятор не давав підстав сумніватися у своїх діях щодо курсу. Так, повідомив нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев, через місяць після скасування фіксованої вартості американської валюти:

· середньозважений курс на готівковому ринку за жовтень зміцнився до 38,05 грн (+2 коп.);

· порівняно з вереснем-2023 гривня зміцнилася на 5 копійок (0,1%).

Який курс зараз

Увечері 27 листопада банки виставили курс долара на середньому рівні 37,3/37,68 грн. Порівняно з полуднем цього ж дня, вартість валюти:

· зросла на 5 коп. в купівлі;

· знизилася на 2 коп. в продажу.

В обмінниках вартість долара визначили в середні 37,5/37,6 грн (купівля/продаж).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Яким буде курс валют напередодні свят і чи вдасться цьогоріч традиційно гарно заробити на скачках курсу?