facebook

Перевірити, чи є штраф від ТЦК, можна в Опендатабот: як це зробити

Все можна зробити онлайн

Штрафи від ТЦК легко перевірити онлайн
Оскільки тепер представники ТЦК уповноважені виписувати штрафи за порушення правил військового обліку та мобілізації заочно, виникла потреба у перевірці наявності таких штрафів. Це можна зробити лише в кілька кліків завдяки Опендатаботу в режимі онлайн, повідомляється в телеграм-каналі Всевидяче ОКО Україна.

Сьогодні кожен може дізнатися інформацію про накладення штрафів, скориставшись сервісом моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру “Опендатабот”. Для цього необхідно перейти на відповідну сторінку на сайті Опендатабот, ввести повні прізвище, ім’я та по батькові та дату народження.

Після цього за запитом буде сформовано довідку про відсутність або наявність відкритих виконавчих проваджень завдяки Автоматизованій системі виконавчого провадження та накладеним штрафам.

Варто зазначити, що за останні шість місяців у територіальних центрах комплектування сформували та передали до виконавчої служби близько 12 тисяч штрафів за порушення правил військового обліку. Зокрема таких штрафів цього року вже 11 798.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З них стягнули вже 4236 штрафів, а очікують на стягнення ще 7526 штрафів. Через відкриття виконавчого провадження можуть накласти арешт на кошти та майно боржника, за допомогою яких борг буде погашено.

Згідно з чинним законодавством, якщо військовозобов’язані не перебувають на обліку або своєчасно не оновлюють дані, їм загрожує штраф 17 000 гривень. Якщо порушення буде вчинено повторно протягом року – штраф 25500 гривень.

Після 16 липня військовозобов’язані, які не оновили військово-облікові дані можуть отримати повістку для оновлення. Якщо цей порядок денний буде проігнорований, дію розцінять як порушення правил військового обліку та складуть адмінпротокол про накладення штрафу від 17 000 до 25 500 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перевірити, чи є штраф від ТЦК, можна в Опендатабот: як це зробити