facebook

Жінка видавлювала “прищ” на носі, який виявився раком шкіри: які симптоми вона ігнорувала

Вона рік маскувала його косметикою.

У жінки діагностували рак шкіри після того, як “прищ” на носі набув злоякісного утворення.

Про це пише dailymail.co.uk.

52-річна Мішель Девіс з Ореви, Нова Зеландія, помітила червону ґулю на носі у квітні 2022 року і думала, що це просто пляма, поки вона не стала “справді болісною”. Жінка цілий рік маскувала його консилером.

Мішель Девіс помітила червону ґулю на своєму носі у квітні 2022 року / Фото: dailymail.co.uk
А коли вона спробувала видавити його пальцями у січні 2023 року, гній не вийшов. Втім, пляма не припиняла кровоточити, що спонукало її звернутися за медичною допомогою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Її лікар одразу подумав, що це рак, і після біопсії діагностував у Девіс базально-клітинну карциному – поширену форму раку шкіри, що вражає чотири мільйони американців щороку.


Девіс рік приховувала “прищ” консилером / Фото: dailymail.co.uk
Мішель пропустила попереджувальний знак про те, що вона має пляму, яка не гоїться і не проходить сама собою, що, за даними Американської академії дерматології, є поширеною ознакою раку.

Жінка перенесла операцію з видалення раку і розтягла шкіру носа, щоб приховати дірку, що залишилася.

Менеджерка з роботи з клієнтами зараз відновлюється після операції вдома і не потребує подальшого лікування.

Девіс сказала, що коли у неї вперше з’явився прищ, вона подумала: “Що я роблю, у мене з’явився прищ у 52 роки”.


Після біопсії у жінки діагностували базально-клітинну карциному / Фото: dailymail.co.uk
Жінка була переконана, що це швидко минеться. Але цього не сталося, сказала вона, додавши: “Він вискочить і знову згасне. Пам’ятаю, що стискала його і нічого не вийшло. Потім він кровоточив, і кровоточив, і кровоточив — десь тиждень. Я була шокована, коли дізналася діагноз. Я ніколи не чула про базально-клітинну карциному”.

У Мішель залишилися шрами і ніздрі іншої форми, але вона сказала, що все добре гоїться. Вона також вдячна, що вона все ще має носа.

Девіс потрібно буде проходити перевірку один раз на рік, тому що вона більше схильна до ризику раку шкіри, оскільки він уже був один раз.


Мішель перенесла операцію з видалення раку і розтягла шкіру носа, щоб приховати дірку, що залишилася / Фото: dailymail.co.uk
Вона поділилася своєю історією, щоб підвищити обізнаність про цей стан та закликати інших не ігнорувати прищі, які не зникають.

“Якби я продовжувала ігнорувати це, воно стало б набагато більше”, – сказала вона. “Можливо, я дійшла б до стадії, коли вони не змогли це вирізати. Я чесно думала, що це прищ. Я була переконана, що рак шкіри – це родимка”.

Цифри показують, що щорічно близько у 4,3 млн американців діагностують базально-клітинну карциному.

Але переважна більшість виживає, щорічно реєструється близько 2000 смертей від раку. Зазвичай його виявляють на ранніх стадіях, перш ніж він пошириться інші частини тіла, що дозволяє лікарям швидко видалити його під час операції.

Останніми роками кількість випадків захворювання має тенденцію до зростання, що лікарі пов’язують із частим перебуванням на сонці, наявністю світлої шкіри та збільшенням тривалості життя людей.

Рак частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, що дослідники пов’язують із тим, що вони частіше працюють на свіжому повітрі.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жінка видавлювала “прищ” на носі, який виявився раком шкіри: які симптоми вона ігнорувала