facebook

Штрафи “просто так”: у Раді хочуть карати водіїв навіть без порушень

За що?


Верховна Рада має намір запровадити величезні штрафи за використання авто

У Парламент подали проект закону, згідно з яким мають намір обмежити імпорт неякісних транспортних засобів з ЄС і за використання таких автомобілів мають намір запровадити великі штрафи. Інформація була розміщена на офіційному сайті Верховної Ради.

Згідно з інформацією, документом пропонують внести зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та інші подібні закони, спрямовані на підвищення безпеки використання транспортних засобів.

Автори законопроекту повідомляють, що створили цей документ для того, щоб хоч якось поборотися з практикою ввезення в Україну автомобілів з Європейського Союзу. Саме в таких транспортних засобах двигуни або інші складові були замінені на деталі нижчої якості, а це може негативно вплинути на екологічні характеристики та загальну безпеку автомобіля.

У записці йдеться, що керування транспортним засобом, у якого відзначаються суттєві технічні поломки, несанкціоновано або технічно неякісно переобладнане, а крім того і не відповідає технічним характеристикам виробника, є однією з найпоширеніших причин ДТП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з цим народні обранці пропонують карати водіїв, які їздять на таких автомобілях. Їм загрожує штраф у розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів. Крім того, водієві можуть виписати такого ж розміру штраф за несвоєчасне проходження технічного огляду. На сьогодні це 680 гривень.

Тому варто зазначити, що виписати штрафи водіям можуть не за порушення правил дорожнього руху, а за використання старих автомобілів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штрафи “просто так”: у Раді хочуть карати водіїв навіть без порушень