facebook

Репетиція літа: тиждень порадує українців розкішним теплом до +27° (карта)

Лише на заході України буде трохи свіжіше й періодично одощитиме.

Найближчого тижня, з 15 по 21 травня, погода в Україні буде дуже теплою, до +22°…+27°, та практично сухою. Опади очікуються лише на заході України. Також в західних областях температура практично весь тиждень буде на кілька градусів нижче, ніж в середньому по країні. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 15 травня, в Україні збережеться тепла та переважно суха погода. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +22°…+26°. По всьому Лівобережжю очікується ясна і безхмарна погода. На Закарпатті – дощі. В цілому на заході України буде досить хмарно, місцями похмуро, а температура протягом дня очікується в межах +16°…+24°.

У вівторок, 16 травня, хмарності в Україні побільшає, місцями на заході пройдуть дощі. Температура істотно не зміниться: на заході очікується від +20° до +23°, на решті території країни +19°…+26°.

У середу, 17 травня, в Україні домінуватиме невелика хмарність. На заході очікуються невеликі дощі, місцями – у супроводі гроз. По всій країні стовпчики термометрів покажуть +20°…+25°.

В середині тижня, 18 травня, невеликі дощі на заході України продовжаться, а температура знизиться до +14°…+22°. На решті території країни очікується суха погода з невеликою хмарністю, а повітря прогріється до +22°…+25°. У Криму – близько +20°.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перед вихідними, 19 травня, погода в Україні почне стабілізуватися. Опади покинуть територію нашої країни. У західних областях буде +17°…+22°, на решті території повітря прогріється до +20°…+25°.

На вихідних, 20 і 21 травня, очікується переважно суха та дуже тепла погода. До кінця тижня на заході України стовпчики термометрів піднімуться до +21°…+23°. На решті території повітря прогріється до +23°…+27°. У неділю в західній частині та в Криму покапають невеликі дощі.

Народний прогноз на тиждень
15 травня – якщо соловей співає всю ніч, буде сонячний день.

16 травня – в цей день господині сіяли городи насінням овочів.

17 Травня – якщо солов’ї заспівали, то весна буде родючою.

18 травня – в цей день продовжували займатися розсадою. Головним було, посадити огірки і капусту.

19 травня – цей день займалися бобовими.

20 травня – селянський народ купав коней у річках. Крім цього, люди і самі обливалися холодною водою з водойм.

21 травня – в цей день сіяли пшеницю.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Репетиція літа: тиждень порадує українців розкішним теплом до +27° (карта)