facebook

Українці про таке і не мріяли: тепер освіта для всіх буде безоплатною – подробиці

України можуть здобути безплатну освіту за низкою напрямків


Через повномасштабне російське військове вторгнення чимало громадян залишилося без роботи. Їм доводиться на новому місці розпочинати все з нуля. Можливо, потрібно навіть перенавчатися на іншу професію. У Telegram-каналі Fedorov з’явилися деталі, як українцям здобути безплатну освіту.

У Мінцифри презентували платформу Дія.Освіта, де українці будь-якого віку можуть самостійно у зручний час без жодних витрат отримувати нові знання.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що на цій платформі не лише навчать, як сплатити онлайн комунальні послуги та що таке криптовалюта.

Тепер українці зможуть здобути нову професію – від мобільного фотографа до майстра-плиточника. Вказується, що варіантів розвитку багато й у різних сферах.

Єдине, що потрібно від українців – мотивація та бажання змінити своє життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В інтерв’ю виданню Obozrevatel Федоров поділився, що проєкт був запущений у 2020 році для того, щоб українці могли навчатися цифрової грамотності.

З того часу пропозиції розширилися і тепер відомство знімає освітні серіали, щоб українці могли навчатися та одночасно розважатися.

Повідомляється, що до викладання було залучено і знаменитості. Вже створено понад 100 освітніх серіалів, ними пройшли навчання вже понад 1,5 млн українців.

При цьому понад 400 тис. осіб зареєструвалися вже після повномасштабного російського вторгнення. За підсумками проходження навчання українці одержують сертифікати. Вже видано 2,6 млн. сертифікатів. Вони стануть у пригоді тим, хто працевлаштовуватиметься.

У Мінцифри наголошують, що світ швидко розвивається, а після завершення війни в Україні потрібно буде відновлювати країну. Нам потрібно буде швидко рухатися і нові знання стануть у пригоді всім у майбутньому.

Проходячи навчання на платформі українці можуть покращити вже отримані знання, що буде плюсом для їхньої професії або взагалі вивчитися на якогось іншого фахівця.

Потрібно спочатку пройти тестування для визначення своїх нахилів і потім надається список професій, які підходять за вашими інтересами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці про таке і не мріяли: тепер освіта для всіх буде безоплатною – подробиці