facebook

Чекає небезпека: до чого готуватися вже 7 червня

Найближчими днями Землю може охопити потужна магнітна буря

Фахівці прогнозували лише одну потужну магнітну бурю, але велетенська пляма може спричинити викид корональної маси (СМЕ), і, відповідно, геомагнітну активність.

Виверження викинуло CME у космос і, можливо, до Землі. Модель NASA передбачає різкий удар 7 червня, який, можливо, спричинить геомагнітні бурі класу G1, про це повідомляє сайт Spaceweather. Геомагнітний шторм може сягати 5 балів потужності.

Також фахівці оприлюднили свіжий оновлений графік магнітних бур на червень. За їх прогнозами, найближча небезпека, що може загрожувати магнітному полю Землі — це невелике збурення 12 червня.

Потім очікується п’ятиденна тиша, а за нею відбудеться слабка магнітна буря 5 балів потужності — 18 червня. Наступного дня, 19 і 20 червня буря слабшатиме до збурення 4 балів.


Після першої хвилі бур на Землі запанує тиша, однак 28 червня поновиться збурення 4 балів потужності.

Дані щодо дат і власне магнітних бур є приблизними, оскільки передбачати сонячні спалахи дуже важко. Прогнози формуються на основі цілої низки змінних, які часто коливаються. Тому впродовж місяця кількість магнітних бур може змінюватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, під час магнітних бур у метеозалежних людей може спостерігатися головні болі, слабкість, загострення хронічних захворювань, та підвищення тиску, запаморочення, нудоту, біль у суглобах та м’язах тощо.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чекає небезпека: до чого готуватися вже 7 червня