facebook

Пекельна спека чергуватиметься з дощами: липень влаштує українцям справжнє випробування – прогноз

З’явився прогноз, якої погоди чекати у липні


За прогнозом синоптиків, у липні варто очікувати погоду спекотніше, ніж зазвичай. Деталі опубліковані на сайті Укргідрометцентру.

За попереднім прогнозом, у другому місяці літа варто очікувати на температуру в межах +20…+25. При цьому, в Карпатах очікується +16…+18, що на 1-2 градуси вище за норму.

За місяць має випасти опадів обсягом 42-95 мм. У Карпатах, Прикарпатті та на Рівненщині місцями може випасти 101-170 мм. При цьому у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях опади прогнозуються в межах норми, а у східних, південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму має випасти дощів більше за норму.

Також синоптики поділилися короткою кліматичною характеристикою липня. На підставі багаторічних спостережень синоптики дійшли висновку, що середня температура цього літнього місяця в Україні становить у районі +19…+24,8, а в Карпатах – +13…+18.

При цьому абсолютний мінімум температури фіксувався в районі +1…+9. На півдні Одеської, Херсонської області та у Криму місцями +10…+12, на високогір’ї Карпат до -1.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Абсолютний максимум становив у районі +34…+39. У південних, східних, Дніпропетровській областях та в Криму місцями повітря прогрівалося до позначок +40…+41. У Карпатах та в горах Криму фіксувалося від +26 до +33.

Середня кількість опадів за місяць становить у західних, північних, а також у Вінницькій областях у межах 62-119 мм, у Карпатах 131-170 мм, а на решті території країни – 37-75 мм. Уточнюється, що у південно-східних областях, а також у Криму 23-36 мм.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв’ю для “Новий час” ділилася прогнозом погоди на літо і заявила, що якщо червень і липень на 1-1,5 градуса будуть вищими за норму, то в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вищою за норму.

Але уточнила, що це загальний прогноз для всієї країни, а для кожного регіону треба дивитися окремо на декаду вперед.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пекельна спека чергуватиметься з дощами: липень влаштує українцям справжнє випробування – прогноз