facebook

Україну накриє потужний антициклон Цербер: пекельна спека охопить всю країну

Попри те, що вже середина липня, літо цього року надто спекотним не назвеш. До цього часу в країні зберігалася відносно терпима температура повітря.

Проте, вже в понеділок, 17 липня, до України наблизиться потужний антициклон, тож буде максимально спекотно.

Прогнозом поділилася синоптик Наталка Діденко.

За її словами, в країнах Європи цими днями взагалі очікується +48 градусів, у нашій країні – до +40.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ось цитую чудових колег – Віталія Постриганя із Черкаського Гідрометцентру: “Спекотна хвиля Цербера, названа Італійським метеорологічним товариством на честь триголового пса-чудовиська, зображеного в пеклі Данте, принесе екстремальні умови в найближчі кілька днів, коли температура може сягати +49°!

У десятьох містах, включаючи Флоренцію та Рим, оголошено червоний рівень небезпеки”, – підкреслила синоптик.

В Україні, сьогодні, 16 липня очікується суха, переважно сонячна погода з комфортною температурою повітря +26-28°.

17-18 липня на погоду в Україні вже може вплинути антициклон Цербер.

Однак якщо на Півдні Європи, в Центрі та в деяких країнах Східної Європи найближчими днями через його вплив можливе підвищення температури до +49°, то в Україні температура повітря очікується на рівні +30-33°.

“Цербер може спробувати лизнути нас спекою в понеділок-вівторок, проте доведеться все одно підібгати хвоста – бо нас температурою повітря +30+33 градуси не сильно й налякаєш.

А поки що все ж вихідні.

Температура повітря 16 липня становитиме ексклюзивно комфортні +25+29 градусів, трохи свіжіше на північному сході і традиційно вище у південній частині та на Закарпатті, +28+31 градус. Також може бути більше 30-ток в неділю в західних областях України”, – наголосила Наталка Діденко.

Це, погодьтеся, ніякий не Цербер, а якесь миле цуценятко з хвостиком-бубликом.

За прогнозами синоптика, в Києві в суботу та неділю очікується суха переважно сонячна погода з комфортною температурою повітря +26+28 градусів.

У понеділок у столиці можлива спека до +30 градусів, у інших регіонах, зокрема у Тернопільській та інших західних областях – температура може зрости ще більше, аж до +35…+37, проте, вже у вівторок має пройти дощ і температура повітря трохи знизиться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україну накриє потужний антициклон Цербер: пекельна спека охопить всю країну