facebook

Часу залишилося до кінця жовтня: українцям надали право оформити допомогу у 5000 грн

Українці ще можуть оформити фінансову допомогу у розмірі 5000 гривень.

Фінансова допомога потерпілим під час підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині у розмірі 5000 гривень ще доступна до кінця жовтня. Уряд продовжив термін прийому заяв на виплати. Даною інформацією ділиться Міністерство реінтеграції на своїй сторінці у соціальній мережі.

Під час підриву Каховської ГЕС багато українців, а саме мешканців поблизу регіонів, змушені були залишити свої будинки і були евакуйовані. Потерпілим у підтопленні держава надала фінансову допомогу у розмірі 5000 гривень. Як стало відомо, прийом заяв на виплати в уряді продовжили.

Відповідне рішення було затверджено під час засідання Уряду. Таким чином, мешканці Херсонщини та Миколаївщини, що постраждали, можуть подати заяви на отримання грошової допомоги до 31 жовтня поточного року.

Наразі йдеться про виплати матеріальної допомоги у розмірі п’яти тисяч гривень особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС окупантами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на 7 серпня цього року таку фінансову допомогу вже отримали постраждалі мешканці Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму майже 52 мільйонів гривень. У тому числі грошову допомогу виплачено 9427 жителям Херсонщини та 944 жителям Миколаївщини.

Відповідно до заяв потерпілих виплати здійснюються на їхні банківські рахунки або готівкою через компанію «Укрпошта».

Варто нагадати, що таку фінансову допомогу від держави можуть отримати особи, які на момент підриву Каховської ГЕС проживали, були зареєстровані у населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, які були підтоплені.

Включно з тими, що 6 червня виїхав із підтоплених регіонів тимчасово окупованої території Лівобережжя на територію підконтрольну Україною.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Часу залишилося до кінця жовтня: українцям надали право оформити допомогу у 5000 грн