facebook

Хлопця з інвалідністю та гепатитом, якого мати годує з ложки, визнали придатним: Лікарі ще й незадоволені скандалом

Максим має 3 групу інвалідності та за законом не повинен служити.

Певні категорії українців мають відстрочку від мобілізації, зокрема особи з інвалідністю, проте на практиці ВЛК визнає їх придатними до служби.
Саме така ситуація сталася з Максимом Байдою з Вінницької області. Наразі громадськість та активісти роблять все можливе, щоб його не мобілізували, адже він має 3 групу інвалідності та за законом не повинен служити.

34-річний хлопець має встановлений діагноз – легку генетичну розумову відсталість. Крім того, він втрачає дар мови під час хвилювання, а в сиру погоду йому важко рухатися. У зв’язку зі станом сина, мати іноді годує його з ложки та супроводжує до туалету.

Сім’я пішла до ТЦК, коли закінчилася дія приписного свідоцтва. Вже на місці хлопця направили на ВЛК, де лікарі визначили його придатність до служби, а саме – хірург, невропатолог, терапевт та ЛОР. Матері вони сказали, мовляв, “руки та ноги є, значить може служити”.

Вінницька громадська діячка Галина Верещага взяла під контроль питання, аби хлопця не мобілізували. З її слів, на комісії у Максима також виявили гепатит С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Головний лікар Шаргородської міської лікарні, де Максим проходив ВЛК, заявив, що хлопець просто проходив медогляд і його на службу не відправляли. Однак виникає логічне питання, чому особу з інвалідністю визнали придатною. Головний лікар сказав, що Максим не скаржився на здоров’я, тому йому поставили цю відмітку про придатність.

“Звичайно, не буде сказано, що чоловік придатний. В Україні нікого з третьою групою інвалідності та гепатитом С до армії не приймають. Лікарі все робили правильно, згідно з інструкціями. Вони самі все це роздмухали”, – відповів він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хлопця з інвалідністю та гепатитом, якого мати годує з ложки, визнали придатним: Лікарі ще й незадоволені скандалом