facebook

Будьте дуже уважними: для водіїв запроваджують нові правила

Для водіїв вводять чергове обмеження


Українським водіям восени повернуть правило, яке вводиться щороку після настання холодної погоди. Мова йде про те, що всі власники механічних транспортних засобів повинні користуватися ближнім світлом фар за межами населених пунктів. Про це пише “progroshi”.

З 2023 року правило почне діяти з 1 жовтня, так що з цієї дати водії усіх механічних транспортних засобів повинні включати денні ходові вогні (ДХВ), якщо виїжджають за межі населених пунктів. Правило стосується і двоколісного транспорту.

При цьому, якщо на транспортному засобі водія відсутні ходові вогні, він повинен включати ближнє світло фар. Це правило діє цілодобово. Тобто, користуватися ДХВ або ближнім світлом фар потрібно як у світлу пору доби, так і в темряві.

У світлу пору доби з увімкненим ближнім світлом повинні рухатися:

– машини, які їдуть в колоні;
– маршрутні таксі, які їдуть смугою, позначеною відповідним дорожнім знаком, навстріч загальному потоку машин;
– автобуси (в тому числі та мікроавтобуси), які перевозять дітей;
– габаритні транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі;
– буксирувальні транспортні засоби;
– всі машини, які рухаються по тунелях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо видимість на дорозі занадто низька, водіям дозволено включати протитуманні фари та дальнє світло (якщо воно не сліпить інших водіїв).

Поліціянти регулярно нагадують водіям, що штраф за вимкнене ближнє світло фар в Україні можна отримати вже після першого порушення. Покарання за некоректне використання світла і їзду з несправними фарами передбачено у першому пункті статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУоАП).

У документі зазначено, що порушникам загрожує штраф в розмірі від 20 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Будьте дуже уважними: для водіїв запроваджують нові правила