facebook

Мобілізація жінок-медиків: у МОЗ розповіли про зміни від 1 жовтня

Уже 1 жовтня, усі жінки-медики та жінки-фармацевти мають стати на військовий облік.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“Понад 30 років постановка на військовий облік жінок-медиків та жінок-фармацевтів працювала недосконало, через що частина медиків в ньому не враховані. Тому від 1 жовтня 2023 року на військовий облік мають стати всі жінки-медики та жінки-фармацевти, які з певних причин там не перебували”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну освіту чи працюють за такими спеціальностями: лікар, стоматолог, акушерка, сестра медична, фармацевт та провізор, наукова співробітниця, керівниця підрозділів в охороні здоровʼя тощо мають перебувати на військовому обліку. Ця норма не нова і діє ще від 1992 року. Тому більшість жінок-медиків та жінок-фармацевтів вже перебувають на військовому обліку.

У МОЗ також наголосили, що постановка на військовий облік не дорівнює мобілізації. Облік необхідний лише для узагальнення даних про наявний резерв медиків в державі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також від січня 2023 року жінки, які навчаються на медичній або фармацевтичній спеціальності, ставляться на військовий облік одразу по закінченню навчання. Заклад освіти за два місяці до завершення навчання подає списки жінок-випускниць до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

“Аби стати на військовий облік, жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, матимуть 3 роки – до 31 грудня 2026 року. Тобто кожна жінка вищезгаданої спеціальності, яка досі не перебуває на військовому обліку, має стати на нього протягом найближчих 3 років”, – додали у МОЗ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація жінок-медиків: у МОЗ розповіли про зміни від 1 жовтня