facebook

Несподівана радість для пенсіонерів: до виплат додавати по 500 грн, що потрібно зробити

Кому з пенсіонерів виплатять додатково 500 грн


Деякі умови можуть сприяти отриманню компенсаційної доплати до пенсії пенсіонерами. Ця можливість доступна особам, які досягли 80-річного віку та чия пенсія, з усіма надбавками, не досягає навіть середньої заробітної плати.

Постанова від 2021 року про “Підвищення пенсійних виплат для окремих категорій” передбачає виплату в розмірі 500 гривень. Однак для цього потрібно відповідати певній умові, встановленій державою. Крім цього, існують умови, за яких пенсіонери можуть отримати лише часткову надбавку до пенсії.

Ті, чия пенсія, навіть після отримання щомісячної компенсації, не досягає 2600 гривень, можуть претендувати на додаткові виплати. Ця додаткова компенсація буде розрахована індивідуально, щоб забезпечити досягнення пенсії не менше зазначеної суми.

До можливих надбавок до пенсії включаються:

Цільова грошова допомога;
Додаткові пенсії;
Індексація;
Компенсація щомісяця в разі втрати годувальника через катастрофу в Чорнобилі;
Інші додаткові виплати до пенсій, що передбачені законодавством.
Отже, надбавка до пенсії розраховується індивідуально і може мати різний розмір. Щоб отримати таку доплату, варто звернутися до місцевого Пенсійного Фонду. Інформацію також можна знайти на сайті або у власному кабінеті. Розрахунок проводиться в залежності від страхового стажу, розміру пенсії та критеріїв, що встановлені для отримання додаткової виплати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Несподівана радість для пенсіонерів: до виплат додавати по 500 грн, що потрібно зробити