facebook

Британська Баба Ванга: жінка з похмурої печери зробила три важливі передбачення (фото)

Багато людей думали, що жінка була відьмою, але в неї були й віддані шанувальники, які задокументували подробиці її життя і зроблені нею пророцтва.

Мати Шиптон, яку, як кажуть, прозвали британською Бабою Вангою XV століття, провела свої ранні роки в похмурій темній печері в лісі після того, як її сім’ю відкинула їхня громада в Кнаресборо, Північний Йоркшир (Англія). Про це пише The Mirror.

Жінка, чиє ім’я при народженні було Урсула Саутейл, народилася 1488 року в сім’ї 15-річної Агати Сауттейл. Її ранні роки були важкими навіть для тих часів. Вона та її мати були змушені жити в ізольованій печері, після того, як їх відкинула громада. Сьогодні це підземелля прикрашене предметами, від яких моторошно холоне в душі, включно з плюшевими іграшками, одягом і людським волоссям, розвішаним над входом.

Тільки після того, як одна сім’я зглянулася над малятком та її матір’ю-підлітком, їх було врятовано з печери в Кнаресборо. На той момент майбутній провісниці було два роки. Згідно з легендами, у неї були проблеми зі здоров’ям і вона скоріше гоготала, ніж плакала, а також мала здатність бачити майбутнє. Багато хто вірив, що деякі з її пророцтв збулися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Серед її передбачень були Велика лондонська пожежа 1666 року, смерть короля Генріха VIII 1547 року і поява Наполеона Бонапарта 1769 року. Хоча більшість подій сталася вже після її смерті, монарх загинув, коли їй було 59 років.

Багато жителів Кнаресборо вважали її відьмою, але у неї були віддані шанувальники, які задокументували її життя і пророцтва, настільки добре, що вони відомі й донині. Вважається, що печері вже 10 000 років. Нині вона є туристичною пам’яткою. На території підземелля також є невеликий музей, що розповідає про її історію. Її тіло було поховано в Кнаресборо. Багато хто каже, що якщо потерти ніс об статую на її могилі, то вона виконає ваше бажання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Британська Баба Ванга: жінка з похмурої печери зробила три важливі передбачення (фото)