facebook

Всім водіям без винятку ліплять штраф 1200 грн: розкрито масову аферу поліцейських

Всі подробиці

В Україні тривають випадки зловживань з боку поліції стосовно водіїв автомобілів
Для досягнення цілей за показниками, патрульні вдаються до непрямого шляху, одним з прикладів якого є виявлений нещодавно Восьмим апеляційним судом у Львові.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Дед – Г.Р.І.М.”

Справа, яка стала приводом для розгляду, має номер №344/23208/23 і стосується випадку, коли у листопаді 2023 року патрульні зупинили чоловіка за брудними номерними знаками на його автомобілі.

Патрульні склали протокол за статтею 121-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, наклавши штраф у розмірі 1190 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак у судовому розгляді стало відомо, що в момент зупинки панувала сніжно-дощова погода, через що водій не міг побачити, що його номери вкриті снігом.

Більше того, судове засідання розкрило, що патрульні спеціально зупиняли транспортні засоби зі забрудненими номерними знаками в умовах негоди, щоб “заповнити статистику” щодо розгляду адміністративних правопорушень.

Це підтверджується розмовою інспекторів, яка була записана на їхніх боді-камерах.

“Суд з’ясував, що патрульні свідомо зупиняли транспортні засоби із забрудненими номерними знаками під час несприятливих погодних умов задля “кількості розглянутих справ про адміністративні правопорушення/статистики”. Цей факт підтверджується розмовою, яка була зафіксована записами з їхніх бодікамер. Поліцейські знали, що водії невинні, але спеціально штрафували їх, щоб виконати план, свідомо обманюючи водіїв та органи правосуддя” пишеться у повідомленні.

Поліцейські свідомо обманювали водіїв і органи правосуддя, штрафуючи їх, хоча знали, що вони невинні, лише задля виконання плану.

У підсумку стосовно водія штраф було скасовано.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Всім водіям без винятку ліплять штраф 1200 грн: розкрито масову аферу поліцейських