facebook

Штраф 50 тисяч гривень і 10 років без прав: водіям нагадали про популярне порушення

В Україні поліція регулярно ловить водіїв автомобілів напідпитку. Горе-автомобілістів штрафують на десятки тисяч гривень і позбавляють прав, але нові “герої” не перестають потрапляти в поле зору правоохоронців. Почасти тому, що не усвідомлюють реальних наслідків своїх витівок. У зв’язку з цим водіям нагадали про те, що на них чекає за п’яну їзду.

Насамперед варто зазначити, що для притягнення автомобіліста до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, необхідно його в цьому самому стані застати за кермом. Тобто потрібно, щоб водій, який щойно керував транспортним засобом, пройшов медичний огляд і провалив його. Або ж достатньо, щоб така особа відмовилася від проходження огляду на стан сп’яніння. Тільки після цього на водія можуть скласти протокол за ст. 130 КУпАП.

За перший випадок п’яної їзди автомобіліста в Україні можуть оштрафувати на 17 000 гривень, позбавивши прав на рік. У разі повторного порушення штраф подвоюється, а термін позбавлення прав становить 3 роки. Якщо навіть це не приборкає “алкогольного їздця”, то до нього застосовують найсуворішу міру покарання, передбачену ст. 130 – штраф у розмірі 51 000 гривень, позбавлення прав на строк 10 років. Додатково суд може відправити водія під арешт на 15 діб або конфіскувати його авто.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф 50 тисяч гривень і 10 років без прав: водіям нагадали про популярне порушення