facebook

В українців вкрали від 6 до 9 років життя: з’явилася погана статистика — ми вмираємо передчасно

Названі причини

Українці стали раніше вмирати, перелічені причини
На жаль, новим чинником передчасної смерті українців стала повномасштабна російська військова агресія. У Мінсоцполітики поділилися прогнозом демографічного розвитку України до 2040 року.

Так, наводяться дані, що станом на 2001 рік згідно з даними Всеукраїнського перепису населення в Україні проживало 48,5 млн громадян. Хоча переписи населення з того часу не проводили, але Інститут демографії підрахував, що станом на серпень 2023 року в країні було приблизно 36,3 млн громадян, на підконтрольній Києву території – 31,5 млн осіб.

Вказується, що скорочення чисельності населення відбулося не лише через те, що українці виїжджали з країни, щоб знайти більш оплачувану роботу, а й останні 10 років виїжджали через російську військову агресію.

Також у нас у країні низький рівень народжуваності. До коронавірусної пандемії у 2020 році коефіцієнт народжуваності становив 1,2 на одну жінку проти 1,5 у 2012 році. Після повномасштабного російського військового вторгнення коефіцієнт знизився до 1.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще відомство зазначає, що в українців погіршився стан здоров’я. Причиною вказано неможливість отримати своєчасну та якісну медичну допомогу.

Крім цього, у Мінсоцполітики визнають, що в країні недостатня профілактика захворювань, є численні стреси, тривале перебування у несприятливих умовах, що призводить до зниження імунітету, загострення нових та хронічних захворювань.

У країні збільшилася кількість осіб з інвалідністю серед дітей та молоді, які потребують комплексної реабілітації та підтримки.

Депутат Макс Бужанський, коментуючи цю статтю, написав, що однією з причин скорочення середньої тривалості життя українців він вважає невдалу реформу медицини ексміністерки охорони здоров’я Уляни Супрун.

За даними, в Україні у чоловіків середня тривалість життя скоротилася з 66,4 до 57,3 року, а у жінок – з 76,2 до 70,9 року.

Бужанський написав, що медреформа, ініційована Супрун, вбила медицину в сільській місцевості. Наразі пенсіонерам у віці 70 років потрібно на прийом до лікаря їхати за 150 кілометрів до обласного центру.

Але такі стрімкі зниження показань віком у відомстві пов’язують не лише з медициною, а й війною. Вказується, що гинуть не лише військові на фронті, а й мирне громадянське населення.

Також у країні гине чимало людей у ​​ДТП, а ще матеріальний стан теж відіграє не останню роль.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В українців вкрали від 6 до 9 років життя: з’явилася погана статистика — ми вмираємо передчасно