facebook

Повторна ВЛК скасовується: у ТЦК порадували обмежено придатних – роз’яснення

У військкоматі прокоментували підписаний президентом закон


Обмежено придатним військовозобов’язаним немає необхідності повторно проходити ВЛК. Про це заявили у Полтавському ТЦК.

Зазначається, що незважаючи на поширену в ЗМІ інформацію, зміни до законодавства, підписані президентом України 3 квітня, не вимагають від обмежено придатних військовозобов’язаних повторного проходження військово-лікарської комісії.

“Подібні зміни стосуються статті 14 (Приписка громадян України до призовних дільниць) та статті 26 (Звільнення з військової служби) Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. Тобто зміни стосуються допризовників і військовослужбовців, але не військовозобов’язаних громадян. Крім того закон набуває чинності лише через місяць, а нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону, будуть змінені ще через три місяці”, – зазначили у ТЦК.

Нагадаємо, прем’єр Денис Шмигаль заявив, що в Україні немає потреби в мобілізації 500 тисяч осіб до армії. За його словами, вона буде “м’якшою”.

Шмигаль наголосив, що разом із главою держави Володимиром Зеленським “вони контролюють ситуацію в цьому питанні”. Прикладом, за його словами, є робота нового головнокомандувача ЗСУ, який провів аудит Сил оборони, також уперше за два роки повномасштабного вторгнення розпочалися ротації на лінії фронту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повторна ВЛК скасовується: у ТЦК порадували обмежено придатних – роз’яснення