facebook

Не там встали – платіть 1700 грн штраф: водіїв приголомшили новим покаранням

Будьте в курсі!

Водіям нагадали про штрафи у 1700 грн
Водіїв у столиці України попередили, що за неправильно обране місце для паркування можна отримати штраф до 1700 грн, повідомляє vechirniy.kyiv.ua.

У повідомленні зазначено, що часто трапляються випадки, коли на стоянці на спеціально відведених місцях для осіб з інвалідністю паркують транспортні засоби без розпізнавального знака “водій з інвалідністю”.

З цієї причини у водіїв, які мають право паркуватися на таких спеціально відведених для них місцях, виникає питання, чому таких порушників не карають і не евакуюють транспортні засоби.

Виконавець обов’язків заступника директора Департаменту територіального контролю м. Києва Сергій Дубенко роз’яснив, що згідно із законодавством, інспектори з паркування на цю мить не мають повноважень розглядати справи про адміністративні правопорушення та виносити ухвали про накладення штрафів за розміщення авто на місці, призначеному для осіб з інвалідністю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також, за словами Дубенка, якщо на авто немає знака, що ним керує особа з інвалідністю, тоді має бути документ, який підтверджує, що в нього чи в одного з пасажирів є група інвалідності.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення за паркування авто на знаку, вказаному лише для осіб з інвалідністю водіям, які не мають на це законного права, загрожує штраф.

Він встановлений у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це приблизно від 1020 до 1700 грн.

За таке порушення водія до відповідальності може притягти лише працівник поліції. Тому, громадянам, якщо зауважать, що хтось вчинив таке правопорушення, слід викликати на місце правоохоронців.

Також киянам нагадали, що дізнатися про вільні місця для паркування потрібно через програму “Київ Цифрової”. Сервіс доступний у тестовому режимі на 54 паркінгах Зони I.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не там встали – платіть 1700 грн штраф: водіїв приголомшили новим покаранням