facebook

Це дозволить вам законно не ходити до ТЦК: як усе правильно зробити

Подробиці

Які є законні причини неприбуття до ТЦК та як все правильно зробити
За законом, після отримання повістки громадянин зобов’язаний прийти до ТЦК у зазначений термін. Однак існують деякі поважні причини неприбуття по повістці.

Особливості процесу призову розповіла офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак.

Які є законні причини неприбуття до ТЦК
Поважні причини неприбуття по повістці вже закріплені в Законі України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та постанові Кабміну №560.

“Згідно з документами, у разі неможливості прибути з поважних причин (це зазвичай хвороба, обставини непереборної сили, смерть близького родича тощо), громадянин зобов’язаний не пізніше триденного терміну особисто подати відповідні документи, які підтверджують його поважну причину до ТЦК з подальшим прибуттям протягом 7 днів”,
– розповіла Лариса Козак.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В ТЦК наголосили, що з об’єктивних причин можна подати відповідні докази, і така поважна причина буде зарахована РТЦК. Після цього особа не буде піддаватися адміністративному стягненню.

“Розберемо приклад: у військовозобов’язаного визначена дата прибуття на 1 серпня. Громадянин захворів, у нього є три дні на повідомлення ТЦК із поданням відповідних підтверджуючих документів про причини неявки, тобто до четвертого числа він повинен обов’язково надіслати лікарняний лист. Якщо ця дата буде прострочена, то вже 4 серпня людині можуть одразу виносити постанову про штраф. Якщо громадянин вкладається в ці терміни, то його “ставлять на паузу” і чекають подальшого прибуття вже протягом 7 днів”,
– пояснила офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи.

Якщо обставини непереборної сили, хвороба не обмежуються сьомим днем, на практиці бажано повторно повідомити причини неявки.

У разі продовження термінів лікування чи продовження обставин непереборної сили потрібно систематично підтверджувати відповідними документами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Це дозволить вам законно не ходити до ТЦК: як усе правильно зробити