facebook

Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикині

Вже від 3 вересня погода зміниться.

До кінця літа в Україні збережеться тепла погода. Значних синоптичних змін не прогнозується і у перші дні вересня.

Про це повідомила синоптикиня “Українського гідрометцентру” Наталія Птуха, передає NV.

“Водночас у південних областях на погоду впливатиме поле зниженого тиску над Чорним морем, тож по південному сходу можуть бути короткочасні дощі. Перебудова синоптичних процесів очікується лише від 3 вересня. Ось тоді розпочнеться більш відчутне зниження температури. Температура повітря нарешті буде нижче +30 градусів, і загалом температурні значення по країні зменшаться на 5 градусів, якщо порівнювати з поточним тижнем”, – сказала вона.

До кінця літа в деяких областях навіть очікується сильна спека до +35°С. Така температура перевищує серпневі норми, адже зазвичай наприкінці літа спостерігається тенденція до похолодання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Цього тижня спекотна погода також не відступить. Проте невеликий циклон над Чорним морем протягом наступних кількох днів принесе трохи хмарності та короткочасних дощів з грозами до південних регіонів, які найбільше страждають від спеки та посухи. Невелике послаблення спеки на півдні варто очікувати в останні дні серпня. Температура вночі буде коливатися між +17…22, а вдень досягатиме +27…32 градусів”, – зазначила Птуха.

На решті території цього тижня опадів не передбачається. Температура повітря залишиться в межах +15…20 °С. вночі і +29…34 °С. вдень. На узбережжі морів нічна температура сягатиме +23ºC, а за кілька днів така ж ситуація настане і в інших регіонах.

Найспекотніше буде 28-29 серпня в лівобережній частині країни, особливо у східних областях, де місцями очікується сильна спека до +35°С.

Раніше синоптикиня повідомила, що спека в Україні лише набирає обертів. Високі температури будуть майже до кінця серпня. Прохолодніше стане лише останніми днями місяця.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикині