facebook

Купівля стажу для пенсії: українцям розповіли, скільки доведеться викласти за рік

Українці, яким не вистачає стажу для виходу на пенсію, мають змогу докупити його. Скільки доведеться віддати за один рік стажу

Скільки потрібно заплатити за покупку одного року стажу
Українці мають право придбати страховий стаж для отримання пенсії. Проте варто зазначити, що вартість одного року стажу досить значна у 2024 році. Даною інформацією 24Канал.

Буває так, що при виході на заслужений відпочинок українцям не вистачає певної кількості страхового стажу. У такому разі вони можуть його докупити.

В Україні особи пенсійного віку можуть “докупити” страховий стаж, якщо це потрібно. Для зарахування одного повного стажу необхідно сплатити мінімальний страховий внесок у розмірі 1 760 гривень.

Відповідно, у 2024 році 1 рік стажу коштуватиме 21 480 гривень. Проте пенсіонер має можливість самостійно визначати частоту і розмір внесків залежно від своїх фінансових можливостей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що вносити добровільні внески можна як на власний рахунок, так і на користь іншої особи.

Докупити стаж можуть громадяни України, які досягли 16 років. Це актуально як осіб, які проживають за кордоном та планують отримувати пенсію в Україні, так і людей передпенсійного віку, яким не вистачає стажу для отримання пенсії та особи з низьким рівнем офіційного доходу, які прагнуть збільшити свою майбутню пенсію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Купівля стажу для пенсії: українцям розповіли, скільки доведеться викласти за рік