facebook

У МОЗ роз’яснили, які ліки можна буде повертати в аптеки

Щоб убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, в МОЗ радять перевіряти сайт Держлікслужби.

З 1 січня наступного року в аптеки можна буде повертати лікарські засоби і медвироби тільки неналежної якості. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. Наголошується, що для цього треба буде показати розрахунковий документ на їх купівлю.

“У такому разі споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний”, – йдеться в повідомленні.

У Міністерстві пояснили, що підтвердженням факту неналежної якості придбаних ліків і медичних виробів можуть бути висновок щодо якості лікарських засобів, виданий підпорядкованою лабораторією територіального органу Держлікслужби України та/або уповноваженою лабораторією, а також розпорядження Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.

Щоб убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, у Моз радять перевіряти сайт Держлікслужби, щоб переконатися, що препарати, які ви маєте намір придбати, не заборонені.

Зазначимо, раніше виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що в Україні, починаючи з 1 січня 2019 року ліки можна буде повертати в аптеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МОЗ роз’яснили, які ліки можна буде повертати в аптеки