facebook

Великі відкати та «віджаті» квартири: колишній топ-чиновник Кличка потрапив у гучний скандал

До корупційної мережі були залучені підлеглі чиновника.

 

Екс-глава Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов налагодив цілу корупційну мережу разом зі своїми колишніми підлеглими. Так, чиновники департаменту наживалися на відкатах і щосили «віджимали» квартири у стареньких жителів столиці.

Про це йдеться у програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом», повідомляє «Обозреватель».

«Крикунову мер довірив взяти під опіку всі, як про них говорять чиновники, незахищені верстви населення (пенсіонери, багатодітні, інваліди). Сотні тисяч киян, на яких витрачають із бюджету сотні мільйонів. Витрачають із порушеннями, тобто крадуть. У найбідніших», — йдеться у сюжеті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема опубліковано запис розмов Крикунова з підлеглою, фінансовим контролером його департаменту Іриною Сабіщенко. Йдеться про відкат із тендерів. Обговорюється частка, яку мають віддати зацікавленій особі (в даному разі 20%).

«Я тут гроші приніс, ношуся з ними, як дурень…» — повідомляє в одній із телефонних розмов Крикунов.

Сабіщенко на місці не виявилося і вона запропонувала чиновнику везти відкат «просто до нього» (мова про учасника махінації). Крикунов розлютився: «Не буду я вже тепер нікуди везти!».

При цьому, як з’ясувалося, тендери — не єдине джерело доходу департаменту. Так, в іншій перехопленій розмові (розмовляють все та сама Сабіщенко і якийсь «співучасник»), обговорюється квартирне питання.

«Тут у мене є одна така цікава річ. Ви завжди допомагаєте займатися квартирами…» — почав останній, але чиновниця дала зрозуміти, що це не телефонна розмова.

Автори сюжету пояснюють, що йдеться про квартири самотніх літніх киян.

«Як з’ясували і покажуть «Гроші», пан Крикунов і Сабіщенко володіють більш ніж 30 квартирами. Більшість із них пройшли процедуру так званого дарування, коли літні кияни перед смертю відписували нерухомість підставним людям чиновників», — йдеться у сюжеті.

Причому у телефонній розмові дружина Юрія Крикунова Світлана підтвердила журналістам, що на неї дійсно оформлені квартири, але нібито лише дві. На запитання про те, як їхня сім’я отримала цю нерухомість, жінка відповіла: «Взяли гроші і купили».

Нагадаємо, Кличко звільнив Юрія Крикунова з посади директора Департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації (КМДА) 14 травня 2019 року. Звільнення нібито відбулося «за згодою сторін».

До вступу в «УДАР» він очолював Голосіївську райдержадміністрацію, був членом партії «Реформи і порядок», а також входив до керівництва «Нашої України». Крім того, йому приписували розкрадання великих сум із Фонду соцзахисту інвалідів, яким свого часу він керував.

Як пишуть ЗМІ, Крикунов неодноразово опинявся в центрі різних скандалів. Так, у жовтні 2017 року стало відомо, що він продовжує в «ручному режимі» і «втемну» розподіляти між громадськими організаціями Києва, частина з яких сумнівні, бюджетні кошти за програмою «Соціальне партнерство».

А у 2018 році виник скандал із компенсацією проїзду у громадському транспорті пільговиків — депутати Київради запідозрили, що Департамент соцполітики дуже сильно завищує витрати на проїзд пільговиків заради збагачення себе і своїх колег.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Великі відкати та «віджаті» квартири: колишній топ-чиновник Кличка потрапив у гучний скандал