facebook

Питання в результаті: чому Зеленському та Путіну поки немає сенсу зустрічатися

Поки немає причин говорити про конкретні дати і місця, хоча раніше експерти робили ставки на саміт, присвячений річниці висадки у Нормандії

Можливість зустрічі президента України Володимира Зеленського і глави Російської Федерації Володимира Путіна на саміті, присвяченому річниці проведення Нормандської операції, були не більше ніж припущеннями, тому немає нічого дивного в тому, що вона не відбудеться. Про це в коментарі сайту “Сьогодні” розповів глава правління організації “Майдан закордонних справ”, експерт з питань зовнішньої політики і безпеки Богдан Яременко.

Так, на сьогодні можливість такої зустрічі дорівнює нулю, оскільки Путіна не запросили на святкування ювілейної річниці висадки союзників у Нормандії6 червня 1944 року.

“Припущення з приводу проведення цієї зустрічі на святкуванні чергової річниці висадки у Нормандії було не більше, ніж ворожінням на кавовій гущі. За аналогією з подіями п’ятирічної давності ми намагалися вибудувати якісь теоретичні можливості, які на практиці нічим не підтвердилися”, – каже Яременко.

Як вважає експерт, зараз немає причин говорити взагалі про можливість проведення зустрічі між лідерами України і Росії, про конкретні дати і місця, хоча і є експерти, які заявили про готовність організувати такий захід.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Для Зеленського і для Путіна важливо, щоб така зустріч була результативною. Без цього немає сенсу зустрічатися. А на сьогодні, в принципі, немає підстав говорити, що ця зустріч може щось дати. Треба час для того, щоб відбулися консультації, яка підготовча робота для того, щоб стало зрозуміло, чи є взагалі сенс зустрічатися. А ініціатива Франції (скликати зустріч в нормандському форматі – ред.) не означає, що вже йде мова про якусь конкретну дату. Це лише говорить про бажання Франції відігравати важливу роль посередника і брати участь в про процесі дипломатичного регулювання. В принципі, і Мінськ, і Анкара, і інші столиці можуть виступити з подібними заявами, але це ще нічого не означає”, – вважає експерт.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Питання в результаті: чому Зеленському та Путіну поки немає сенсу зустрічатися