facebook

Аваков залишиться, Дубілет та Скалецька підуть: Рада переформатує Кабмін

На засіданні парламенту 4 березня депутати змінять низку міністрів, але дехто залишиться на посадах.


Про це hromadske повідомили джерела у керівництві партії «Слуга народу».

Раніше ми повідомляли, хто стане прем’єр-міністром замість Олексія Гончарука. Але на цьому кадрові зміни в уряду не завершаться.

Оновлено: після засідання фракції «Слуга народу» депутат Олександр Дубінський зачитав журналістам, які кадрові зміни очікують на Кабмін. Усі вони збігаються з наведеними нижче, які hromadske повідомили джерела у керівництві партії «Слуга народу».

Зі «старих облич» залишиться тільки одне

Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який працював і за минулої влади, знову залишиться на посаді. Віце-прем’єром його призначати не будуть. Водночас міністерка фінансів Оксана Маркарова, яка також була в уряді Гройсмана, після 4 березня піде з посади.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Замість Маркарової Мінфін очолить Ігор Уманський, який вже обіймав цю посаду як виконувач обов’язків в другому уряді Юлії Тимошенко з 8 квітня 2009 року до 11 березня 2010-го.

Хто йде?

Свої посади втратять міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька, міністр оборони Андрій Загороднюк, міністерка освіти Ганна Новосад, міністр Кабміну Дмитро Дубілет, міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда, міністерка соціальної політики Юлія Соколовська та міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Хто залишається?

На своїх посадах залишаться міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр юстиції Денис Малюська, міністр інфраструктури Владислав Криклій. Щодо міністра енергетики Олексія Оржеля йдуть консультації.

Міністр розвитку економіки та сільського господарства Тимофій Милованов залишиться в Кабміні, але зосередиться на аграрному комплексі — його відомство розділять, і він очолить Міністерство агропромислового комплексу.

Дмитро Кулеба не тільки залишиться на посаді віце-прем’єра з питань євроінтеграції, а й очолить Міністерство закордонних справ.

«Нові обличчя»

Очолити Міноборони має Андрій Таран, він кадровий військовий, працював військовим аташе при посольстві України у США. Від початку війни на Донбасі був представником України у Спільному центрі контролю і координації припинення вогню, входив до робочої підгрупи з питань безпеки у Тристоронній контактній групі в Мінську. Також Таран працював першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Замість Скалецької МОЗ очолить хірург Ілля Ємець, який вже працював на цій посаді — він був міністром охорони здоров’я в уряді Миколи Азарова у 2010-2011 роках. Через такий короткий термін (до одного року роботи) він не підпадає під люстрацію. Наразі Ємець очолює державний Центр дитячої кардіохірургії.

Новим міністром Кабміну стане Олег Немчінов. Він у 2006-2010 був депутатом Львівської обласної ради від Української народної партії. З 11 квітня 2017 року — Державний секретар Міністерства молоді та спорту Україну, а до цього працював у Держприкордонслужбі.

Міністром розвитку економіки (вже без сільського господарства) стане економіст Роман Жуковський, він працював в Управлінні з питань економічної політики та впровадження економічних реформ Адміністрації президента.

Міністеркою соціальної політики стане Марина Лазебна, за прем’єра Гройсмана вона очолювала Державну соціальну службу, але кабмін Гончарука звільнив її.

На запитання щодо причин призначення нових міністрів співрозмовник hromadske сказав: «Міцні люди, нормальні. Не діти».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Аваков залишиться, Дубілет та Скалецька підуть: Рада переформатує Кабмін