facebook

“Час не лікує”: під російське посольство принесли старі кросівки та пожовклі соняшники (фото)

У Києві під посольство Російської Федерації на акцію “Час не лікує” вийшло близько 100 матерів, дружин та дітей українських військових, які загинули внаслідок російської агресії на Донбасі

Як зазначається, учасники акції – жінки та діти – тримали в руках портрети чоловіків та батьків, а також плакати “Путінці, схаменіться! Припиніть робити зло!”. Представники родин загиблих військових також причіпили до воріт посольства старі кросівки зі слідами “крові” та пожовклі соняшники, серед яких загинули українські військові – як нагадування про злочини Російської Федерації.

Учасники пікету також нагадали, що через шість років після Іловайського котла досі не надано належну оцінку діям військового керівництва РФ, а російські генерали, які давали накази на розстріл колони українських військових, досі не засуджені та не оголошені у міжнародних розшук.

Організаторка акції, голова “Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО”, Наталія Музика закликала парламентську фракцію “Слуга народу” надати своїх представників до Тимчасової слідчої комісії у Верховній раді та активізувати розслідування подій 2014-2015 років.

За три роки у справі Іловайська, Дебальцевого так нічого і не зроблено”, – заявила вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після пікету під будівлею російського посольства, жінки вирушили до будівлі Офісу Президента, де вимагали покарання винних у загибелі українських військових і добровольців. Матері та дружини загиблих воїнів закликали Президента Володимира Зеленського зустрітись з ними та розсекретити документи щодо подій в Іловайську, Дебальцевому і Слов’янську.

За словами учасників акції, у загибелі українських бійців в двох “котлах” на Донбасі винні не тільки російські війська та їхні найманці, а й колишнє військове керівництво ЗСУ – зокрема, колишній президент Петро Порошенко, екс-начальник Генштабу Віктор Муженко та колишній міністр оборони Валерій Гелетей.

Пікетувальники також наголосили на тому, що влада повинна назвати прізвища винних у діях, які спричинили до оточення і масових розстрілів українських бійців в Іловайську і Дебальцевому.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Час не лікує”: під російське посольство принесли старі кросівки та пожовклі соняшники (фото)