facebook

Цього чекали роками! Україна офіційно визнала це: Зеленський аплодує. Рішення прийнято.

Комісія по визнанню видів спорту внесла кіберспорт до переліку офіційних видів спорту України. Відповідне рішення було прийнято 7 вересня 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Федерація кіберспорту останній рік працювала над цим питанням в посиленому режимі.

Кіберспорт був визнаний на законодавчому рівні завдяки злагодженій спільній роботі Міністерства молоді та спорту України, Федерації, колег з Міжнародної Федерації кіберспорту (IESF) та наших регіональних представництв.

«Кіберспорт офіційно визнаний видом спорту в Україні», — написав у своєму Facebook заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Борнякова, в Україні існує «висока культура кіберспорту і сильні гравці», а наші команди регулярно перемагають на міжнародних турнірах.

Олександр Борняков заявив, що кіберспорт стає частиною української економіки.

“Адже проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни і відкриє нові можливості та перспективи”, – повідомив він.

У Мінцифри сподіваються, що проведення кіберспортивних змагань, розробка відеоігор і розвиток геймерської інфраструктури дозволять поповнити бюджет країни.

Однією з найвідоміших українських киберспортівних команд є організація NaVi, у якій є склади з дисциплін Dota 2, CS: GO, PUBG, Fortnite, Apex Legends, Rainbow Six Siege і Quake Champions.

У 2010 році склад NaVi з Counter-Strike 1.6 вперше в історії кіберспортивних змагань виграв одразу три великих турніри за один рік — Intel Extreme Masters, Electronic Sports World Cup і World Cyber Games.

З 2018 року в Україні існує Федерація кіберспорту, і на її сайті вказано, що члени Федерації останній рік активно працювали над наданням кіберспорту в Україні статусу офіційної спорту на законодавчому рівні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цього чекали роками! Україна офіційно визнала це: Зеленський аплодує. Рішення прийнято.