facebook

В Україні буде три способи записатися на вакцинацію проти коронавируса

В Україні запустять сайт, на якому можна буде записатися на вакцинацію проти COVID-19, також можна буде записатися на щеплення в телефонному режимі і у сімейного лікаря.

Джерело: заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю ТСН

Пряма мова: “Є дорожня карта з імунопрофілактики, яка передбачає п’ять етапів, і в кожному з етапів визначено групи ризику, які перш за все зажадають охоплення щепленнями…

10.02 у нас вже буде повністю протестований в медичних інформаційних системах, які сьогодні стоять у лікарів, модуль імунопрофілактика. І паралельно з цим буде запущений сайт, назва там COVID-19, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику.

Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія. Запуститься – і будемо говорити, що сьогодні вакцинується і записуються такі-то групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці, можна зробити щеплення, хто буде проводити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Там буде три механізму, як це можна буде зробити: записатися, записатися до сімейного лікаря, отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги “.

Деталі: Ляшко запевнив, що якщо немає сімейного лікаря, проблем з вакцинацією не буде: “Записуйтесь. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до певного пункту щеплення”.

Також головний санлікар повідомив, що вакцинація в Україні може початися відразу з двох етапів, тобто з щеплень різних типів груп ризику: і медиків, і людей в будинках престарілих, і військовослужбовців. Але це станеться, якщо МОЗ отримає два типи вакцини одночасно: і безкоштовні в рамках COVAX, і придбані у виробника.

За словами Ляшка, розуміючи обсяги вакцин, які прийдуть в рамках механізму COVAX і які закуплені за кошти бюджету, МОЗ зможе скоординувати підходи до “імунопрофілактики”.

Попередні списки вакцинації медиків “по кожній лікарні” вже є, але вакцинація є добровільною, не обов’язковою, підкреслив заступник глави МОЗ.

Нагадаємо: В середині лютого в Україні сподіваються почати вакцинацію населення проти коронавируса SARS CoV 2, який викликає хворобу COVID-19. Національний план вакцинації передбачає 5 етапів.

За соціологічними даними групи “Рейтинг”, якщо в листопаді 2020 року 55% українців готові були зробити щеплення від коронавируса, якщо вакцина буде безкоштовною, то в січні 2021 року таких було вже 43%, а кількість неготових на такий крок виросло за півтора місяця з 40% до 52%.

Опитування Української правди раніше показав, що 68.86% (18+ 615) читачів готові були піти на безкоштовні щеплення, при цьому чверть (25%) побоювалася алергічних реакцій, загострень хронічних захворювань і т.д., а майже третина (31%) вважали, що ефективну і безпечну вакцину не можна розробити так швидко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні буде три способи записатися на вакцинацію проти коронавируса