facebook

Симптоми COVID-19 змінюються – дослідження. Як тепер розпізнати коронавірус

Симптоми COVID-19 змінюються – дослідження. Як тепер розпізнати коронавірус

Британські вчені з’ясували, що симптоми коронавірусу змінюються з часом.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому на сайті medrxiv.org

Група порівняння включала 457 тис. чоловік, які здали в цілому 3,8 млн негативних тестів на коронавірус нового типу. З цієї групи симптоми проявилися в 3% випадках – 130 612 осіб.

Спочатку більшість скарг були обмежені класичною “четвіркою” симптомів, описаних на сайті британської Служби громадської охорони здоров’я – висока температура, тривалий кашель, втрата або зміна нюху або смаку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У січні 2021 року, коли у Великобританії основним став варіант “альфа”, пацієнти в основному скаржилися на втрату нюху і смаку. Коли почав переважати варіант дельта в травні 2021 року, основними симптомами стали головний біль і температура.

За словами вчених, попри вираженість деяких симптомів стосовно кожного з штамів, демографічної групи або статусу вакцинації, різниця між симптоматикою невелика. Фахівці додали, що навіть перша доза щеплення від коронавірусу сильно знижує ймовірність прояву симптомів.

Дослідження було профінансовано Міністерством охорони здоров’я і соціального забезпечення за підтримки уряду Уельсу, Міністерства охорони здоров’я уряду Північної Ірландії і уряду Шотландії.

Нагадаємо, раніше лікар назвала маловідомі симптоми коронавируса. Н ові штами коронавируса викликають ускладнення з боку печінки і шлунка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Симптоми COVID-19 змінюються – дослідження. Як тепер розпізнати коронавірус