facebook

Вчені повідомили, у чому небезпека зараження коронавірусом «Омікрон»

Вчені повідомили, у чому небезпека зараження коронавірусом «Омікрон»
Ризик повторного зараження «Омікроном» у п’ять разів вищий.

У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, які симптоми найчастіше з’являються у людей, котрі підхопили «Омікрон», новий штам коронавірусу, пише «ВВС».

Найчастіше у хворих – нежить (73%), головний біль (67,5%), втома (63,5%). Вони також чхають (60%) та відчувають біль у горлі (59,6%).
Головними симптомами вуханьського вірусу, який, за даними МОЗ, досі домінує в Україні, вважаються висока температура, тривалий важкий кашель, втрата смаку та нюху.

«Водночас не виявлено суттєвої відмінності («Омікрона» – Ред.) від симптомів штаму Дельта», – пояснюють у міністерстві.

У хворих «Омікроном» рідше, але все ж таки трапляється кашель (43,5%), хрипоту в горлі (35,7%), озноб або тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та /або смаку (23,7%) тощо.
Новий штам, за даними наукових досліджень, має менший інкубаційний період, який у середньому триває три доби. Але ризик повторного зараження «Омікроном» у п’ять разів вищий, ніж у «Дельти».

Поодинокі дослідження також вказують, що на «Омікроном» більше хворіють молоді люди. Якщо пацієнтові з Дельтою в середньому було 38 років, пацієнту з Омікроном буде вже 30 років.
«Незважаючи на те, що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам також може спричинити тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки», – кажуть у МОЗ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені повідомили, у чому небезпека зараження коронавірусом «Омікрон»