facebook

Стосується тих, хто виїхав під час війни: у МВС готують спецзакон із покаранням, до чого готуватись

Військовозобов’язані чоловіки, що втекли, будуть нести відповідальність


Чоловіків, які незаконно виїхали з України, після повернення чекає покарання
В Україні розробляється законопроєкт про покарання чоловіків за незаконний виїзд із країни під час війни, який буде ініціативою уряду та парламенту. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Міністр зазначив, що на цей момент не передбачено жодних заходів карального характеру для тих, хто повернувся до України після незаконного перетину кордону.

“На сьогодні таких правил та обмежень не встановлено, але я думаю, що після закінчення війни держава зробить усе для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон”, – сказав він. він.

Клименко наголосив, що вивчаються приклади з міжнародного досвіду, щоб розробити способи поводження з громадянами, які порушили закон. Мета законопроєкту – змусити таких громадян відповісти за свої дії.

Уряд вважає, що кожен громадянин хоче та розуміє необхідність відповідальності за порушення закону. За його словами, що можливі обмеження пересування громадян, які незаконно виїхали, принаймні за кордон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що під час воєнного стану в Україні заборонено виїзд чоловіків від 18 до 60 років за кордон. У країні оголошено загальну мобілізацію.

Існують винятки: багато категорій громадян, такі як інваліди, багатодітні батьки, водії, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, народні депутати та міністри, мають право на виїзд.

Одночасно, з початку війни тисяч військовозобов’язаних чоловіків зуміли виїхати за кордон, залишивши межі України незаконними шляхами. Тепер наші земляки не зможуть повернутися додому, оскільки на батьківщині на них чекатиме покарання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стосується тих, хто виїхав під час війни: у МВС готують спецзакон із покаранням, до чого готуватись